Мафіни з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Мафіни з чорницею порадує всіх ласунів. Найпростіше їх готувати в спеціальній формі для маффінів. Хоча можна використовувати і окремі формочки з манжетікамі. Чорниця знадобиться свіжа.
Мафіни з чорницею печуться протягом 20-25 хвилин. Тісто для мафінів готується з борошна, розпушувача, яєць, масла, молока, пісочний і сіль. Все змішуємо, додаємо ягідки, потім викладаємо в манжетікі або змащені маслом формочки і випікаємо.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 3/4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Чорниця свіжа - 400 грам
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
1. Розігрійте плиту до 200 градусів. Форму або формочки змастіть рослинною або вершковим маслом. Чорницю промийте, виберіть гілочки і листочки.
2. Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти - борошно, розпушувач, сіль, корицю і цукор. Кількість використовуваного цукру залежить від солодощі ягід і того, наскільки солодкі маффіни ви любите. Використовуйте від половини до 3/4 склянки цукру.
3. В молоко додайте яйця, потім вершкове масло (м'яке). Все перемішайте.
4. У борошно влийте молочно-яєчну суміш. Перемішайте. Маса вийде липкою.
5. Додайте в тісто чорницю і акуратно, щоб не роздавити ягоди, перемішайте.
6. Тісто розкладіть по формах. Майте на увазі, що маффіни виростуть, тому формочки наповнюйте на 3/4.
7. Верх маффинов присипте цукром. Випікайте маффіни протягом 20-25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
8. Залиште готові маффіни ще на кілька хвилин в формі, потім вибирайте.
9. Насолоджуйтесь теплими або остиглими мафінів з чорницею. Смачного!