Рецепт Маффіни зі смородиною фото

Маффіни зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Ягоди , Смородина , Червона смородина
Пісні страви
Для дітей , На швидку руку , На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Маффіни
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 45 хв.

Щоб потішити себе солоденьким до чаю, приготуйте апетитні маффіни зі смородиною в домашніх умовах з шматочками чорного шоколаду. Це дуже смачно і дуже просто.

Опис приготування:

Влітку хочеться максимально використовувати ягоди і фрукти. Випічка - відмінний варіант для кислуватою смородини. Щоб маффіни зі смородиною в домашніх умовах були ще смачніше, в рецепт можна додати шоколад - безпрограшний інгредієнт для будь-якого десерту.

  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 100 грам(+ пару чайних ложок)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Чорний шоколад - 100 грам
  • Червона смородина - 100 грам
маффіни зі смородиною - фото крок 1
1. Смородину насамперед потрібно вимити, відкинути на друшляк і трохи просушити. Акуратно відокремити від гілочок і відкласти в сторону.
маффіни зі смородиною - фото крок 2
2. В рецепт приготування мафінів зі смородиною можна використовувати шоколад в декількох варіантах - натерти на терці, покришити ножем або розтопити і, злегка остудити, вилити в тісто. Ви можете вибрати той варіант, який вам до душі.
маффіни зі смородиною - фото крок 3
3. Тепер можна приступити до тесту. Тут все досить просто. Вершкове масло розтерти з цукром до однорідності. Збити яйце і додати в масло разом з молоком. Борошно просіяти з сіллю і розпушувачем, поступово всипаючи, продовжуючи перемішувати тісто. Добавить смородину и шоколад, знову акуратно перемішати.
маффіни зі смородиною - фото крок 4
4. Підготувати паперові формочки. Викласти тісто, заповнивши їм форму приблизно на дві третини. Зверху для освіти пікантною скоринки можна додати трохи цукру. Відправити в розігріту духовку і випікати маффіни зі смородиною в домашніх умовах близько 20 хвилин.
маффіни зі смородиною - фото крок 5
5. Готовність перевірити зубочисткою або сірником. Коли тісто як слід пропечеться, маффіни можна діставати. Трохи остудивши, подавати до столу, присипавши цукровою пудрою або змастивши шоколадною глазур'ю при бажанні.

Схожі рецепти