Рецепт Маффіни зі смородиною фото

Маффіни зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Ягоди, Смородина, Червона смородина
Пісні страви
Для дітей, На швидку руку, На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Маффіни

Щоб потішити себе солоденьким до чаю, приготуйте апетитні маффіни зі смородиною в домашніх умовах з шматочками чорного шоколаду. Це дуже смачно і дуже просто.

Влітку хочеться максимально використовувати ягоди і фрукти. Випічка - відмінний варіант для кислуватою смородини. Щоб маффіни зі смородиною в домашніх умовах були ще смачніше, в рецепт можна додати шоколад - безпрограшний інгредієнт для будь-якого десерту.

  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 100 грам(+ пару чайних ложок)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Чорний шоколад - 100 грам
  • Червона смородина - 100 грам
маффіни зі смородиною - фото крок 1
1. Смородину насамперед потрібно вимити, відкинути на друшляк і трохи просушити. Акуратно відокремити від гілочок і відкласти в сторону.
маффіни зі смородиною - фото крок 2
2. В рецепт приготування мафінів зі смородиною можна використовувати шоколад в декількох варіантах - натерти на терці, покришити ножем або розтопити і, злегка остудити, вилити в тісто. Ви можете вибрати той варіант, який вам до душі.
маффіни зі смородиною - фото крок 3
3. Тепер можна приступити до тесту. Тут все досить просто. Вершкове масло розтерти з цукром до однорідності. Збити яйце і додати в масло разом з молоком. Борошно просіяти з сіллю і розпушувачем, поступово всипаючи, продовжуючи перемішувати тісто. Добавить смородину и шоколад, знову акуратно перемішати.
маффіни зі смородиною - фото крок 4
4. Підготувати паперові формочки. Викласти тісто, заповнивши їм форму приблизно на дві третини. Зверху для освіти пікантною скоринки можна додати трохи цукру. Відправити в розігріту духовку і випікати маффіни зі смородиною в домашніх умовах близько 20 хвилин.
маффіни зі смородиною - фото крок 5
5. Готовність перевірити зубочисткою або сірником. Коли тісто як слід пропечеться, маффіни можна діставати. Трохи остудивши, подавати до столу, присипавши цукровою пудрою або змастивши шоколадною глазур'ю при бажанні.

Схожі рецепти