Lynyanaya халва
(покроковий рецепт з фото)
Простий в приготуванні дієтичний десерт, основним інгредієнтом якого є насіння льону, мають масу корисних властивостей. Вживання таких ласощів сприяє загальному зміцненню організму.
Насіння кунжуту, натуральний мед і цедра апельсина, які також входять до складу десерту, створюють його неповторний смак і доповнюють корисні властивості цих ласощів. Пригощайтеся на здоров'я!
- Насіння льону - 100 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Мед - 70-100 грам
- Насіння кунжуту - 10-15 грам
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
Підготуйте перераховані інгредієнти. При цьому враховуйте, що кількість доданого в десерт меду можна варіювати згідно смаковим уподобанням.
Воду доведіть до кипіння і залийте лляні насіння, перемішайте і залиште на 3-5 хвилин для набухання.
За допомогою подрібнювача перетворите в однорідну кашоподібну масу набряклі насіння льону.
Додайте цедру, насіння кунжуту і мед в подрібнені лляні насіння. Знову опрацювати масу за допомогою подрібнювача до однорідності.
Отриману масу викладіть в відповідну форму, застелену харчовою плівкою (для зручності вилучення) і вирівняйте її поверхню.
Добре охолодіть лляну халву, помістивши її в холодильник на 1, 5-2 годину. Після цього вийміть готовий десерт з форми і розріжте на порційні шматочки. Приємного чаювання!