Рецепт Lynyanaya халва фото

Lynyanaya халва
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , М'ясо , Фарш
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Десерти , Халва
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Простий в приготуванні дієтичний десерт, основним інгредієнтом якого є насіння льону, мають масу корисних властивостей. Вживання таких ласощів сприяє загальному зміцненню організму.

Опис приготування:

Насіння кунжуту, натуральний мед і цедра апельсина, які також входять до складу десерту, створюють його неповторний смак і доповнюють корисні властивості цих ласощів. Пригощайтеся на здоров'я!

  • Насіння льону - 100 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Мед - 70-100 грам
  • Насіння кунжуту - 10-15 грам
  • Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
Lynyanaya халва - фото крок 1
Підготуйте перераховані інгредієнти. При цьому враховуйте, що кількість доданого в десерт меду можна варіювати згідно смаковим уподобанням.
Lynyanaya халва - фото крок 2
Воду доведіть до кипіння і залийте лляні насіння, перемішайте і залиште на 3-5 хвилин для набухання.
Lynyanaya халва - фото крок 3
За допомогою подрібнювача перетворите в однорідну кашоподібну масу набряклі насіння льону.
Lynyanaya халва - фото крок 4
Додайте цедру, насіння кунжуту і мед в подрібнені лляні насіння. Знову опрацювати масу за допомогою подрібнювача до однорідності.
Lynyanaya халва - фото крок 5
Отриману масу викладіть в відповідну форму, застелену харчовою плівкою (для зручності вилучення) і вирівняйте її поверхню.
Lynyanaya халва - фото крок 6
Добре охолодіть лляну халву, помістивши її в холодильник на 1, 5-2 годину. Після цього вийміть готовий десерт з форми і розріжте на порційні шматочки. Приємного чаювання!

Схожі рецепти