Локшина на манки
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім, як приготувати локшину з манки. Це найсмачніша домашня локшина, яку я пробувала. Її можна використовувати для овочевих супів, як гарнір або як самостійну пасту.
Для цього рецепта потрібно манна крупа з твердих сортів пшениці. Зазвичай вона маркується літерою T. Якщо готуєте локшину про запас, то поверніть її в клубочки і залиште підсихати на 1-2 годину. Потім приберіть в морозильну камеру.
- Манна крупа - 300 грам
- Вода - 100 грам (тепла )
- Рослинна олія - 5 грам
- Сіль - 5 грам

Підготуйте всі інгредієнти.

Манну крупу насипте на плоску поверхню, в центрі зробіть поглиблення. Додайте туди рослинне масло і сіль.

Потім влийте воду і почніть вимішувати тісто. Коли воно перестане розсипатися і стане однорідним, загорніть тісто в харчову плівку і залиште на півгодини при кімнатній температурі.

Розкачайте тісто максимально тонко, потім скрутіть у рулет.

Наріжте його на скибочки по півсантиметра.

Розгорніть скибочки, залиште локшину підсохнути на півгодини.

Відваріть локшину в киплячій підсоленій воді 2-3 хвилини. Локшина на манки готова.

Подавати локшину можна разом з вершковим соусом і смаженими печерицями. Смачного!