Листково-дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Любіть піч самостійно, тоді вам обов'язково потрібно знати, як приготувати слоено-дріжджове тісто. Воно підходить для випічки піци, пироги, пиріжків, слоек, ватрушек та іншої випічки.
Тісто можна використовувати відразу після приготування або відправити його в морозильну камеру. Це тісто добре тим, що воно не росте так сильно, як класичне дріжджове, але зберігається приємна листкова текстура. Мені особливо вдається піца з його використанням, але воно підійде і для іншої випічки.
- Борошно - 250 грам
- Вода очищена - 125 мілілітрів
- Оцет столовий - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 215 грам
1
Просійте спершу борошно, потім додайте до неї дріжджі і сіль. Змішайте всі інгредієнти.
2
Відміряйте 15 грам вершкового масла і додайте його до сухим складовим, влийте оцет, холодну воду.
3
Замісити тісто і сформуйте з нього кому, оберніть в плівку або поліетилен і відправте в холодильник на 3-5 годин.
4
Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте в тонкий пласт, по центру укладіть вершкове масло і кожну сторону загорніть до центру, формуючи конверт.
5
Знову розкачайте тісто, але вже не так тонко, щоб тісто не порвалося. Складіть як книжковий палітурка і приберіть в холодильник на 60-120 хвилин.
6
Повторіть дії з книжковою палітуркою 3 рази, кожен раз відправляючи тісто мінімум на 1 час в холодильник.
7
Готове тісто оберніть плівкою і зберігайте в холодильнику або використовуйте для випічки.