Листковий пиріг з горбушей
(покроковий рецепт з фото)
Потрібен рецепт швидкої несолодкої випічки? Беріть на замітку цю ідею, як зробити листковий пиріг з горбушей. Хрусткий зовні з ніжним рибним філе всередині, він припаде до душі і дорослим, і діткам.
Цей рецепт хороший своєю варіативністю. Ви можете подавати його як теплим, так і холодним. Доповнити начинку можна картоплею, відвареним рисом, овочами або соусом. Перед вами ж базовий варіант пирога з мінімумом турбот.
- Горбуші - 1 штука
- Листкове тісто - 500 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Жовток - 1 штука
1. Насамперед необхідно розморозити тісто, якщо воно у вас заморожене.
2. Рибу вимийте, очистіть акуратно філе від кісток і наріжте невеликими кубиками. Додати сіль, поперчіть за смаком.
3. Два пласта тіста розкачати на робочому столі.
4. Розподіліть рівним шаром рибку.
5. Зверху викладіть другий шар тіста і акуратно защипніть краю.
6. Збийте жовток.
7. Змастіть пиріг.
8. За бажанням можна посипати пиріг кунжутом.
9. Зробіть проколи виделкою по всьому периметру або виріжте невеликий шматочок тесту зверху для виходу пари.
10. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько 30-40 хвилин до рум'яності.
11. Готовий пиріг трохи остудіть, наріжте і подавайте до столу. Смачного!