Листковий пиріг із бринзою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний варіант закусочного листкового пирога з бринзою. Ароматна зелень додасть начинці з бринзи колір і соковитість. Пиріг можна подавати до столу і гарячим, і холодним. Він буде однаково смачним.
Ніжне листкове тісто і ароматна, соковита і трохи солонувата начинка ... Хочете спекти такий пиріг? Я розповім вам, як приготувати листковий пиріг з бринзою. Якщо у вас є готове листкове тісто, приготування цього пирога не займе у вас багато часу. Спекти такий пиріг під силу навіть початківцю кулінарові, тому читаємо рецепт, готуємо і насолоджуємося смачним результатом!
- Листкове тісто - 300 грам
- Бринза - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Зелень свіжа - 100 грам (кріп, петрушка, Зелена цибуля, листя часнику)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Насамперед дістаємо тісто, нехай розморожується. А самі займемося зеленню. Помиємо, обсушити і дрібно її наріжемо.
Додаємо до зелені яйце і мелений перець.
Бринзу нарізаємо на маленькі шматочки. Якщо у вас дуже солона бринза, до неї можна додати сир.
Додаємо бринзу до зелені з яйцем і перемішуємо. Начинка для пирога готова.
Я поділяю тісто на дві частини, розгортаємо кожну в однакові за розміром прямокутні пласти товщиною в 3-4 мм. Викладаємо шар тіста на деко, застелене пергаментом, і рівномірно розкладаємо начинку.
Накриваємо другим шаром тіста, ретельно защипуємо краю. По всій поверхні проколюємо виделкою.
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 25-30.