Пиріг з листкового тіста з бринзою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з листкового тіста з бринзою - це дуже пікантна і смачна випічка. Хрустка скоринка і соковита сирна начинка - ось запорука успіху цієї страви. Вам обов'язково варто спробувати такий пиріг.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати пиріг з листкового тіста з бринзою і зробити це без помилок, то дотримуйтесь цього покрокового рецептом. Ця випічка підійде на сніданок, її можна давати дітям до школи. Ну, і на святковому столі вона, звичайно ж, буде в центрі уваги.
- Тісто листкове - 500 грам
- Сир жовтий - 150 грам
- Болгарська бринза - 150 грам
- Крем - 1, 5 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
Сир натріть на тертці. Замість бринзи можна використовувати фету, а замість жовтого сиру - будь-який інший твердий сорт. Бажано, щоб сир був з високим відсотком жирності. Змішайте обидва сиру в мисці. Додайте сметану і вбийте яйце. Часник видавити через прес. Перемішайте всі інгредієнти - і ваша начинка для пирога готова.
Листкове тісто дістаньте з морозильної камери і розморозити при кімнатній температурі. Розкачайте його в пласт товщиною в півсантиметра, надайте квадратну форму. У центр викладіть сирну начинку. Розподіліть її рівномірно, відступаючи від країв тесту кілька сантиметрів.
Тепер складіть тісто, гарненько защіпнув його краю.
Викладіть пиріг на деко, змащений олією, щоб тісто не пристало до нього. А сам пиріг змастіть жовтком, щоб при випіканні на тесті утворилася рум'яна хрустка скоринка.
Випікайте пиріг у духовці, яку перед цим слід розігріти до ста дев'яноста градусів. Після закінчення цього часу дістаньте і остудіть пиріг.