Рецепт Листковий м'ясний пиріг фото

Листковий м'ясний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 45 хв.

Нема нічого кращого, ніж ароматний апетитний м'ясний пиріг з соковитою начинкою, легким присмаком зелені та з рум'яною золотистою скоринкою з тіста! Просто пальчики оближеш! Дивіться рецепт приготування.

Опис приготування:

Пироги з м'ясом можна робити дріжджовими або листковим, а можна на без дріжджовому листковому тісті. Для приготування листкового м'ясного пирога я беру фарш наполовину свинячий і яловичий (тоді не сильно жирно виходить). Дуже смачний пиріг виходить і з куркою, і з індичкою. Тісто ви можете приготувати самостійно, за рецептом на сайті, але я вирішила не морочитися і придбала вже готове.

  • Пачка тесту готового - 1 штука
  • Фарш м'ясний - 400 грам
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Зелень кропу або петрушки - 0, 5 пучка
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Яйце - 1 штука
  • Спеції - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
листковий м'ясний пиріг - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
листковий м'ясний пиріг - фото крок 2
Тісто розморозити.
листковий м'ясний пиріг - фото крок 3
Поки розморожується тісто, не витрачайте часу даремно, займіться начинкою. Зелена цибуля і ріпчасту цибулю поріжте півкільцями, можете ріпчасту цибулю порізати кубиками.
Обсмажте до золотисто-прозорого кольору на сковороді в невеликій кількості олії.
листковий м'ясний пиріг - фото крок 4
Потім додайте до цибулі фарш.
Пропустіть через чеснокодавку часник і також додайте до м'яса.
листковий м'ясний пиріг - фото крок 5
Фарш обсмажуйте злегка, він повинен підрум'янитися, але не повністю приготуватися. Інакше потім в пирозі сухим вийде.
Помішуйте фарш, грудочки розбивайте виделкою або лопаткою.
листковий м'ясний пиріг - фото крок 6
У готову начинку додайте дрібно посічену зелень.
листковий м'ясний пиріг - фото крок 7
Розморожене тісто розкачати на аркуші пекарської папери. Якщо два пласта сполучаєте, можете місце скріплення змастити маслом вершковим або рослинним (для міцності).
листковий м'ясний пиріг - фото крок 8
Тісто викладіть на деко, можете його злегка змастити маслом. Або підстеліть пергамент, щоб не підгоріло.
листковий м'ясний пиріг - фото крок 9
Викладіть на середину начинку, розподіліть рівномірно.
листковий м'ясний пиріг - фото крок 10
Кінець палиці, залишивши посередині отвір невелике (щоб тісто не розм'якло, а сік випарюють). Яйце збийте, змастіть їм пиріг, щоб блищав.
листковий м'ясний пиріг - фото крок 11
Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Пиріг повинен стати золотистим і рум'яним.
листковий м'ясний пиріг - фото крок 12
Готовий листковий м'ясний пиріг подавати можете зі сметаною або томатним соусом. Смачного!

Схожі рецепти