Листковий м'ясний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Нема нічого кращого, ніж ароматний апетитний м'ясний пиріг з соковитою начинкою, легким присмаком зелені та з рум'яною золотистою скоринкою з тіста! Просто пальчики оближеш! Дивіться рецепт приготування.
Пироги з м'ясом можна робити дріжджовими або листковим, а можна на без дріжджовому листковому тісті. Для приготування листкового м'ясного пирога я беру фарш наполовину свинячий і яловичий (тоді не сильно жирно виходить). Дуже смачний пиріг виходить і з куркою, і з індичкою. Тісто ви можете приготувати самостійно, за рецептом на сайті, але я вирішила не морочитися і придбала вже готове.
- Пачка тесту готового - 1 штука
- Фарш м'ясний - 400 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень кропу або петрушки - 0, 5 пучка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Яйце - 1 штука
- Спеції - За смаком
- Масло рослинне - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Тісто розморозити.

Поки розморожується тісто, не витрачайте часу даремно, займіться начинкою. Зелена цибуля і ріпчасту цибулю поріжте півкільцями, можете ріпчасту цибулю порізати кубиками.
Обсмажте до золотисто-прозорого кольору на сковороді в невеликій кількості олії.
Обсмажте до золотисто-прозорого кольору на сковороді в невеликій кількості олії.

Потім додайте до цибулі фарш.
Пропустіть через чеснокодавку часник і також додайте до м'яса.
Пропустіть через чеснокодавку часник і також додайте до м'яса.

Фарш обсмажуйте злегка, він повинен підрум'янитися, але не повністю приготуватися. Інакше потім в пирозі сухим вийде.
Помішуйте фарш, грудочки розбивайте виделкою або лопаткою.
Помішуйте фарш, грудочки розбивайте виделкою або лопаткою.

У готову начинку додайте дрібно посічену зелень.

Розморожене тісто розкачати на аркуші пекарської папери. Якщо два пласта сполучаєте, можете місце скріплення змастити маслом вершковим або рослинним (для міцності).

Тісто викладіть на деко, можете його злегка змастити маслом. Або підстеліть пергамент, щоб не підгоріло.

Викладіть на середину начинку, розподіліть рівномірно.

Кінець палиці, залишивши посередині отвір невелике (щоб тісто не розм'якло, а сік випарюють). Яйце збийте, змастіть їм пиріг, щоб блищав.

Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Пиріг повинен стати золотистим і рум'яним.

Готовий листковий м'ясний пиріг подавати можете зі сметаною або томатним соусом. Смачного!