Рецепт Листковий картопляний пиріг фото

Листковий картопляний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Ковбаса
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Запіканка

Сьогодні розповім, як приготувати листковий картопляний пиріг. Це ситне смачна страва на обід. Чергування шарів м'якого картоплі, копченої ковбаски і багато сиру робить його неповторно смачним.

"чим більше шарів, тим смачніше твоє блюдо! ": так завжди говорить моя мама. І то правда, пиріг виходить насиченим. Зверху сирна скоринка, а всередині… ніжна і м'яка шарувата прошарок!

Рецепт листкового картопляного пирога рекомендується до негайного приготування і подачі на стіл вашої родини. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Картопля - 5-6 штук (середніх)
  • Ковбаса - 300 грам (с / копчена)
  • Сир твердих сортів - 250 грам(50% жирності)
  • Крем - 100 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 75 мілілітрів
  • Соус "краснодарський" - 100 мілілітрів
  • Розмарин - 1 штука (гілочка)
  • Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Асафетида - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
листковий картопляний пиріг - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Картопля помийте і очистіть. Ковбасу і картоплю наріжте на тонкі скибочки. Сир натріть на дрібній тертці.
листковий картопляний пиріг - фото крок 2
Масло розтопіть на сковороді, додайте борошно, розмішайте і прогрійте 1 хвилину.
листковий картопляний пиріг - фото крок 3
Додайте подрібнену зелень, томатний соус, перемішайте, прогрейте 5 хвилин.
листковий картопляний пиріг - фото крок 4
Викладіть 2 ст.Л. Соусу на дно форми для запікання.
листковий картопляний пиріг - фото крок 5
Викладіть продукти шарами: спочатку - половину картоплі.
листковий картопляний пиріг - фото крок 6
Потім - частина сиру.
листковий картопляний пиріг - фото крок 7
Після - половину скибочок ковбаси.
листковий картопляний пиріг - фото крок 8
Повторіть шари. Верхній шар: натертий сир і кілька скибочок ковбаси.
листковий картопляний пиріг - фото крок 9
Запікайте в розігрітій до 200 ° C духовці протягом 40 хвилин до м'якості картоплі.

Схожі рецепти