Листковий картопляний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як приготувати листковий картопляний пиріг. Це ситне смачна страва на обід. Чергування шарів м'якого картоплі, копченої ковбаски і багато сиру робить його неповторно смачним.
"чим більше шарів, тим смачніше твоє блюдо! ": так завжди говорить моя мама. І то правда, пиріг виходить насиченим. Зверху сирна скоринка, а всередині… ніжна і м'яка шарувата прошарок!
Рецепт листкового картопляного пирога рекомендується до негайного приготування і подачі на стіл вашої родини. Приємних вам клопоту на кухні!
- Картопля - 5-6 штук (середніх)
- Ковбаса - 300 грам (с / копчена)
- Сир твердих сортів - 250 грам(50% жирності)
- Крем - 100 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вода - 75 мілілітрів
- Соус "краснодарський" - 100 мілілітрів
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Асафетида - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте необхідні продукти. Картопля помийте і очистіть. Ковбасу і картоплю наріжте на тонкі скибочки. Сир натріть на дрібній тертці.
Масло розтопіть на сковороді, додайте борошно, розмішайте і прогрійте 1 хвилину.
Додайте подрібнену зелень, томатний соус, перемішайте, прогрейте 5 хвилин.
Викладіть 2 ст.Л. Соусу на дно форми для запікання.
Викладіть продукти шарами: спочатку - половину картоплі.
Потім - частина сиру.
Після - половину скибочок ковбаси.
Повторіть шари. Верхній шар: натертий сир і кілька скибочок ковбаси.
Запікайте в розігрітій до 200 ° C духовці протягом 40 хвилин до м'якості картоплі.