Ліниві голубці (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати ліниві голубці, вам знадобляться інгредієнти, як для класичних голубців. Тільки вам не доведеться загортати фарш в листи капусти, так як вона входить в його склад. Спробуйте!
Завдяки тому, що в рецепті використовується яловичина, голубці виходять досить дієтичними. Також замість яловичого фаршу можна використовувати курячий. Після запікання в духовці, голубці виходять соковитими і ароматними. Щоб дізнатися, як просто приготувати ліниві голубці, прочитайте цей рецепт.
- Капуста білокачанна - 120 грам
- Яловичина - 260 грам
- Морква - 60 грам
- Мал - 1/2 склянки
- Куряче яйце - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
- Вода - 1 Склянка
- Мелена паприка, базилік, чебрець, сіль - За смаком
Мал викладіть в друшляк і промийте під проточною водою. Потім перекладіть в каструльку і залийте водою. Відваріть до готовності і остудіть.
Яловичину пропустіть через м'ясорубку або ж подрібніть за допомогою блендера. Також ви можете використовувати готовий фарш з яловичини або свинини.
Викладіть відварений рис в глибоку миску, додайте до нього м'ясний фарш і вбийте сире куряче яйце.
Очистіть і вимийте цибулю з морквою. Моркву натріть на тертці, цибуля нарубати гострим ножем. Розігрійте в сковороді рослинне масло і пасеруйте в ньому овочі. Викладіть цибулю і моркву до решти інгредієнтів.
З качана молодої капусти зніміть верхні листки, сполосніть її під водою, наріжте великими шматками і подрібніть в блендері.
Викладіть капусту в миску. Додайте сіль, перець і спеції. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Сформуйте з отриманого фаршу невеликі кульки. Візьміть жароміцних форму і змастіть її рослинним маслом. Викладіть у форму ліниві голубці.
Розбавте томатну пасту водою і залийте сумішшю голубці. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте в ній голубці 40 хвилин. Смачного!