Рецепт Лимонний тірамісу фото

Лимонний тірамісу
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Вершки , Сир , Лимон , Маскарпоне
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Солодке , Десерти , Тірамісу
Кількість порцій: 2
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Класичний тірамісу давно підкорив серця ласунів, але сьогодні я пропоную відступити від класики і приготувати лимонний варіант. Ніжний, з освіжаючим смаком - це новий погляд на улюблений десерт.

Опис приготування:

Родзинкою цього варіанту тірамісу є лимонний курд, тому готувати його будемо в першу чергу. Заварюйте курд на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулися. Потім приготуйте просочення для печива і вершковий крем, тепер залишається тільки зібрати десерт і охолодити. А детальніше, як приготувати лимонний тірамісу, я розповім в рецепті. Готуйте на здоров'я і з задоволенням!

  • Печиво савоярді - 100 грам
  • Вершки 33% жирності - 125 грам
  • Маскарпоне - 100 грам
  • Цукрова пудра - 15 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Лимон - 3 штуки
  • Цукор - 180 грам(70 г - для лимонного курдів, 110 г - для лимонної просочення)
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Білий шоколад - 10 грам
лимонний тірамісу - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
лимонний тірамісу - фото крок 2
Для початку приготуйте лимонний курд. Для цього збийте 2 яйця з 70 г пісочний.
лимонний тірамісу - фото крок 3
Потім додайте сік двох лимонів і вершкове масло.
лимонний тірамісу - фото крок 4
Поставте сотейник на середній вогонь і, безперервно помішуючи, Уваров суміш до стану густого крему. Отриманий лимонний курд остудіть, накривши плівкою так, щоб вона стосувалася поверхні крему.
лимонний тірамісу - фото крок 5
Тепер приготуйте лимонну просочення. У воду додайте 110 г цукру і злегка прогрійте, щоб цукор розчинився.
лимонний тірамісу - фото крок 6
У воду з цукром додайте сік одного лимона. Просочення остудіть.
лимонний тірамісу - фото крок 7
Сливки збийте з цукровою пудрою.
лимонний тірамісу - фото крок 8
До збитим вершкам додайте 100 г охолодженого лимонного курдів, перемішайте.
лимонний тірамісу - фото крок 9
Потім додайте маскарпоне і акуратно перемішайте.
лимонний тірамісу - фото крок 10
Тепер зберіть десерт. Для сервіровки я вибрала креманки об'ємом 250 мл. Печиво поламайте і, зануривши в лимонну просочення, покладіть на дно креманки. Зверху покладіть пару ложок лимонного курдів, а потім крем маскарпоне. Повторіть шари.
лимонний тірамісу - фото крок 11
Верх готового десерту прикрасьте білим шоколадом і цедрою лимона. Uber тірамісу 3-4 години в холодильник. Смачного!

Схожі рецепти