Лимонний тірамісу
(покроковий рецепт з фото)
Класичний тірамісу давно підкорив серця ласунів, але сьогодні я пропоную відступити від класики і приготувати лимонний варіант. Ніжний, з освіжаючим смаком - це новий погляд на улюблений десерт.
Родзинкою цього варіанту тірамісу є лимонний курд, тому готувати його будемо в першу чергу. Заварюйте курд на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулися. Потім приготуйте просочення для печива і вершковий крем, тепер залишається тільки зібрати десерт і охолодити. А детальніше, як приготувати лимонний тірамісу, я розповім в рецепті. Готуйте на здоров'я і з задоволенням!
- Печиво савоярді - 100 грам
- Вершки 33% жирності - 125 грам
- Маскарпоне - 100 грам
- Цукрова пудра - 15 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Лимон - 3 штуки
- Цукор - 180 грам(70 г - для лимонного курдів, 110 г - для лимонної просочення)
- Вершкове масло - 60 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Білий шоколад - 10 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Для початку приготуйте лимонний курд. Для цього збийте 2 яйця з 70 г пісочний.
Потім додайте сік двох лимонів і вершкове масло.
Поставте сотейник на середній вогонь і, безперервно помішуючи, Уваров суміш до стану густого крему. Отриманий лимонний курд остудіть, накривши плівкою так, щоб вона стосувалася поверхні крему.
Тепер приготуйте лимонну просочення. У воду додайте 110 г цукру і злегка прогрійте, щоб цукор розчинився.
У воду з цукром додайте сік одного лимона. Просочення остудіть.
Сливки збийте з цукровою пудрою.
До збитим вершкам додайте 100 г охолодженого лимонного курдів, перемішайте.
Потім додайте маскарпоне і акуратно перемішайте.
Тепер зберіть десерт. Для сервіровки я вибрала креманки об'ємом 250 мл. Печиво поламайте і, зануривши в лимонну просочення, покладіть на дно креманки. Зверху покладіть пару ложок лимонного курдів, а потім крем маскарпоне. Повторіть шари.
Верх готового десерту прикрасьте білим шоколадом і цедрою лимона. Uber тірамісу 3-4 години в холодильник. Смачного!