Лікер «Лімончелло»
(покроковий рецепт з фото)
По-справжньому якісний напій коштує дорого, тому не всім він по кишені. Інша справа, якщо зробити його самостійно в домашніх умовах. Розповім, як приготувати лікер «Лимончелло».
Уже за назвою цього напою зрозуміла країна його виробництва і там, де він найбільш популярний. Лікер готується на основі лимонів і спирту, з додаванням цукрового піску. Такий напій виходить дуже міцним, його часто використовують для приготування інших коктейлів, а також вживають тільки в охолодженому вигляді.
- Лимон - 5 штук
- Цукровий пісок - 150 грам
- Горілка - 0, 5 L
- Вода очищена - 150 мілілітрів
1. Лимони обполіскую окропом, а потім ретельно мою з губкою.
2. За допомогою спеціального ножа знімаю пласти цедри, складаю їх в тарілку.
3. У каструлю наливаю воду і всипав цукровий пісок, відправляю каструлю на слабкий вогонь, варю до розчинення цукрових крупинок.
4. Після цього додаю очищену цедру і варю на слабкому вогні після закипання 5 хвилин.
5. Знімаю каструлю з вогню, остуджують до кімнатної температури.
6. З уже очищених лимонів відвалів сік, з'єдную його з горілкою. Вливаю лимонний сік з горілкою в цукровий сироп з цедрою, перемішую.
7. Через марлю, складену вдвічі, проціджую отриману масу.
8. Переливаю суміш по пляшках і відправляю в холодильник, наполягаю кілька днів. Подаю тільки дуже охолоджений напій.