Рецепт Ледачі котлети фото

Ледачі котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Котлети

Коли хочеться чогось смачненького, але немає ні часу, ні бажання довго стояти біля плити, можна приготувати ледачі котлети. Рецепт прекрасно підійде і для тих, хто тільки пізнає ази кулінарії.

Ледачі котлети за цим рецептом робляться з курки, але при бажанні їх можна приготувати з будь-якого іншого м'яса. Швидко і просто виходять найніжніші котлетки, які можна подавати з улюбленим гарніром.

  • Куряче філе - 700-800 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сметана або майонез - 2-3 Ст. Ложок
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
ледачі котлети - фото крок 1
1. Рецепт приготування ледачих котлет також простий, як і назва страви. При наявності всіх необхідних інгредієнтів, його можна зробити протягом 30 хвилин.
ледачі котлети - фото крок 2
2. Куряче філе необхідно вимити і просушити. Видалити зайвий жир і плівки, якщо такі є. Нарізати м'ясо невеликими кубиками.
ледачі котлети - фото крок 3
3. У глибоку миску вбити яйця. Відправити туди філе і трохи сметани (можна замінити майонезом). Все добре перемішати. Поступово додавати борошно (або крохмаль), весь час ретельно перемішуючи. Маса не повинна бути дуже рідкою, але з борошном потрібно бути обережними.
ледачі котлети - фото крок 4
4. Часник очистити і видавити через прес. Болгарський перець вимити, очистити від хвостика і насіння і дрібно нарізати. Можна разом з часником пропустити через м'ясорубку. Додати все до фаршу. Посолити і поперчити за смаком. Додати улюблені спеції, свіжу або сушену зелень.
ледачі котлети - фото крок 5
5. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре розігріти. Ложкою набрати фарш і відправити на сковороду котлетки. Смажити на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Подавати ліниві котлети в домашніх умовах можна з гарніром або свіжими овочами, прикрасивши свіжою зеленню.

Схожі рецепти