Рецепт Ледачі котлети фото

Ледачі котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 10
Час приготування: 40 хв.

Коли хочеться чогось смачненького, але немає ні часу, ні бажання довго стояти біля плити, можна приготувати ледачі котлети. Рецепт прекрасно підійде і для тих, хто тільки пізнає ази кулінарії.

Опис приготування:

Ледачі котлети за цим рецептом робляться з курки, але при бажанні їх можна приготувати з будь-якого іншого м'яса. Швидко і просто виходять найніжніші котлетки, які можна подавати з улюбленим гарніром.

  • Куряче філе - 700-800 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сметана або майонез - 2-3 Ст. Ложок
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
ледачі котлети - фото крок 1
1. Рецепт приготування ледачих котлет також простий, як і назва страви. При наявності всіх необхідних інгредієнтів, його можна зробити протягом 30 хвилин.
ледачі котлети - фото крок 2
2. Куряче філе необхідно вимити і просушити. Видалити зайвий жир і плівки, якщо такі є. Нарізати м'ясо невеликими кубиками.
ледачі котлети - фото крок 3
3. У глибоку миску вбити яйця. Відправити туди філе і трохи сметани (можна замінити майонезом). Все добре перемішати. Поступово додавати борошно (або крохмаль), весь час ретельно перемішуючи. Маса не повинна бути дуже рідкою, але з борошном потрібно бути обережними.
ледачі котлети - фото крок 4
4. Часник очистити і видавити через прес. Болгарський перець вимити, очистити від хвостика і насіння і дрібно нарізати. Можна разом з часником пропустити через м'ясорубку. Додати все до фаршу. Посолити і поперчити за смаком. Додати улюблені спеції, свіжу або сушену зелень.
ледачі котлети - фото крок 5
5. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре розігріти. Ложкою набрати фарш і відправити на сковороду котлетки. Смажити на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Подавати ліниві котлети в домашніх умовах можна з гарніром або свіжими овочами, прикрасивши свіжою зеленню.

Схожі рецепти