Ледачі котлети
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться чогось смачненького, але немає ні часу, ні бажання довго стояти біля плити, можна приготувати ледачі котлети. Рецепт прекрасно підійде і для тих, хто тільки пізнає ази кулінарії.
Ледачі котлети за цим рецептом робляться з курки, але при бажанні їх можна приготувати з будь-якого іншого м'яса. Швидко і просто виходять найніжніші котлетки, які можна подавати з улюбленим гарніром.
- Куряче філе - 700-800 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сметана або майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
1. Рецепт приготування ледачих котлет також простий, як і назва страви. При наявності всіх необхідних інгредієнтів, його можна зробити протягом 30 хвилин.
2. Куряче філе необхідно вимити і просушити. Видалити зайвий жир і плівки, якщо такі є. Нарізати м'ясо невеликими кубиками.
3. У глибоку миску вбити яйця. Відправити туди філе і трохи сметани (можна замінити майонезом). Все добре перемішати. Поступово додавати борошно (або крохмаль), весь час ретельно перемішуючи. Маса не повинна бути дуже рідкою, але з борошном потрібно бути обережними.
4. Часник очистити і видавити через прес. Болгарський перець вимити, очистити від хвостика і насіння і дрібно нарізати. Можна разом з часником пропустити через м'ясорубку. Додати все до фаршу. Посолити і поперчити за смаком. Додати улюблені спеції, свіжу або сушену зелень.
5. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре розігріти. Ложкою набрати фарш і відправити на сковороду котлетки. Смажити на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Подавати ліниві котлети в домашніх умовах можна з гарніром або свіжими овочами, прикрасивши свіжою зеленню.