Рецепт Лаваш з сиром і зеленню в духовці фото

Лаваш з сиром і зеленню в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Молочні продукти , Лаваш
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На полуденок
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 35 хв.

Сьогодні я вирішила використовувати залежаний вірменський лаваш. Він навіть не відкритий. Але краще його піддати тепловій обробці. Ось, як приготувати лаваш з сиром і зеленню в духовці.

Опис приготування:

Лаваш - це універсальний їстівний"обгортковий" матеріал. У нього можна загорнути все, що душа забажає. І м'ясо, і сир, і овочі, і навіть фрукти! Наскільки багата ваша фантазія, настільки багато страв можна придумати, використовуючи даний хлібний інгредієнт.

  • Лаваш - 1 штука
  • Сир бринза - 300 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Яйця - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
лаваш з сиром і зеленню в духовці - фото крок 1
Нам знадобиться звичайний магазинний лаваш. У мене завалявся вірменський. Але можна взяти будь-який. Якщо є час і бажання, можна навіть приготувати його самостійно. Отже, дістаємо лаваші з упаковки.
лаваш з сиром і зеленню в духовці - фото крок 2
Тепер приступаємо до створення начинки. Vilochkoy razminaem brиnzu. Нарізаємо зелень. Чим більше зелені, тим яскравіше буде смак. Трьом на тертці часник або просто дрібно рубаємо його і кладемо в начинку. Razbivaem яйця, змішуємо все в однорідну кашку.
лаваш з сиром і зеленню в духовці - фото крок 3
Якщо у вас 1 великий шматок лаваша, треба розрізати його на рівні частини. Можна зробити брусочки побільше, або акуратненьких, помельче. На широку частину лаваша викладаємо начинку. Загортаємо лаваш на куточок, від широкої сторони - до вузької.
лаваш з сиром і зеленню в духовці - фото крок 4
Змащуємо деко олією. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Укладаємо згорнуті лаваші рядком плотненько, щоб не розгорнулися, в форму. Зверху їх можна полити сирним соусом. Ставимо запікатися на 15-20 хвилин.
лаваш з сиром і зеленню в духовці - фото крок 5
Через покладений час дістаємо лаваші. Вони запеклася і вкрилися апетитною скоринкою. Зелень з сиром дали неповторний аромат. Насолоджуйтеся кожним шматочком!

Схожі рецепти