Лаваш з крабовими паличками і часником
(покроковий рецепт з фото)
На святковий або щоденний стіл пропоную взяти на озброєння цей вельми простий рецепт лаваша з крабовими паличками і часником. Ситно, смачно і цілком доступно.
Класичний рецепт лаваша з крабовими паличками і часником можна при бажанні доповнити традиційної консервованої кукурудзою, наприклад, а також іншими морепродуктами - креветками, кальмарами, мідіями.
- Лаваш - 1 штука
- Крабові палички - 5-6 штук
- Часник - За смаком
- Яйце - 2-3 штук
- Сир - 100 грам
- Майонез - 200 грам
- Зелень - За смаком
1. Крабові палички краще злегка заморозити, тоді з ними буде легше працювати. А поки палички в морозилці, можна відправити варити яйця. Після остудити їх, очистити і натерти на тертці. Сир також натерти. Щоб лаваш з крабовими паличками і часником в домашніх умовах був ніжнішим, крабові палички також краще натерти.
2. Очистити часник і пропустити через прес. Додати його в майонез і як слід перемішати. Вимити, обсушити й подрібнити трохи зелені. Додати в салат.
3. Як випливає все перемішати. Потім можна додати дрібку солі, перцю за смаком. При бажанні в рецепт приготування лаваша з крабовими паличками і часником можна використовувати прянощі і сушені трави.
4. Розстелити лист лаваша на сухій поверхні. Тонким шаром намазати салат.
5. Акуратно згорнути рулетом. Для зручності можна використовувати харчову плівку або фольгу, наприклад. Щільно загорнутий рулет відправити в холодильник мінімум на 1 час. Перед подачею розрізати гострим ножем на невеликі шматочки і присипати свіжою зеленню.