Рецепт Квашена капуста за 3 дня фото

Квашена капуста за 3 дня
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 дн. 1 г. 0 хв.

Квашена капуста за 3 дня не призначена для зберігання всю зиму. Такий рецепт підходить для тих, хто любить пробувати нові варіанти квашеної капусти протягом зимового періоду. Беріть на замітку!

Опис приготування:

Зверніть увагу на кількість солі. Після доби квашення, спробуйте виділився сік, буває, що він не досить солоний, тоді зверху присолите пару пучками солі і проткніть ножем всю капусту, далі накрийте і поставте до завершення процесу.

  • Капуста білокачанна - 500 грам
  • Морква - 50 грам
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 50 мілілітрів
квашена капуста за 3 дня - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 2
Капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на крупній тертці. Перекладіть в чашу.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 3
У воді розмішайте мед.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 4
До овочів додайте сіль, лавровий лист, насіння кропу. Перемішайте. Влийте медову воду. Ще раз перемішайте.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 5
Перекладіть в тару.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 6
Зверху поставте гніт і залиште в такому вигляді в кімнатних умовах на 3 дня. На наступний день, обов'язково зробіть кілька проколів.
Після закінчення часу капусту приберіть в холодильник, дайте настоятися 1 годину і можна подавати до столу.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 7
При подачі полийте ароматним маслом. Смачного!

Схожі рецепти