Рецепт Квашена капуста за 3 дня фото

Квашена капуста за 3 дня
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Квашення

Квашена капуста за 3 дня не призначена для зберігання всю зиму. Такий рецепт підходить для тих, хто любить пробувати нові варіанти квашеної капусти протягом зимового періоду. Беріть на замітку!

Зверніть увагу на кількість солі. Після доби квашення, спробуйте виділився сік, буває, що він не досить солоний, тоді зверху присолите пару пучками солі і проткніть ножем всю капусту, далі накрийте і поставте до завершення процесу.

  • Капуста білокачанна - 500 грам
  • Морква - 50 грам
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 50 мілілітрів
квашена капуста за 3 дня - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 2
Капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на крупній тертці. Перекладіть в чашу.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 3
У воді розмішайте мед.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 4
До овочів додайте сіль, лавровий лист, насіння кропу. Перемішайте. Влийте медову воду. Ще раз перемішайте.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 5
Перекладіть в тару.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 6
Зверху поставте гніт і залиште в такому вигляді в кімнатних умовах на 3 дня. На наступний день, обов'язково зробіть кілька проколів.
Після закінчення часу капусту приберіть в холодильник, дайте настоятися 1 годину і можна подавати до столу.
квашена капуста за 3 дня - фото крок 7
При подачі полийте ароматним маслом. Смачного!

Схожі рецепти