Кутя з молоком
(покроковий рецепт з фото)
Кутя з молоком або коливо подається на стіл ввечері в п'ятницю в перший тиждень Великого посту. У коливо не додають нетрадиційних продуктів, і ми не будемо відступати від традицій, але додамо яблучка:)
Для приготування куті треба перебрати зерна пшениці, відібравши зіпсовані, проросшие, а потім промити зерно в водичці. Промите і перебране зерно замочують у холодній воді, після чого заливають молоком і варять до готовності на середньому вогні. Зерно повинно вийти м'яким. Після того як пшениця зварилася, наріжте яблуко і перемішайте. Потім додайте в пшеницю мед.
- Пшениця - 1 Склянка
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 2 склянки
- Яблуко - 1-2 штук
Для приготування куті в першу чергу необхідно перебрати зерна пшениці, відібравши зіпсовані, проросшие, а потім промити пшеницю в теплій водичці. Зерно потрібно промивати до тих пір, поки Ви не переконаєтеся в тому, що в крупі не залишилося ніяких відходів, лушпиння або ж сміття. З друшляка повинна витікати чиста вода.
Промите і перебране зерно замочують у холодній воді на 2-3 годину, після чого заливають молоком, додають 0, 5 чайної ложки солі і варять до повної готовності на середньому вогні. Зерно повинно вийти м'яким, але не розвареним. Після того як пшениця зварилася, наріжте не дуже тонкими часточками яблуко і перемішайте.
Після того як пшениця охолола, додайте в неї мед. Потім необхідно ретельно все перемішати, скласти в блюдо і присипати цукровою пудрою. Прикрасити можна цукерками, нарізаними фруктами або ж ягодами. Подавати можна ввечері, на полуденок або вечерю.