Курячий рулет в пляшці
(покроковий рецепт з фото)
В якості закуски такий курячий рулет в пляшці в домашніх умовах буде відмінним рішенням. Готувати сальтисон своїми руками просто, а в якості підручного матеріалу використовуємо пластикову пляшку.
Такий рулет може бути приготований з курки, свинини, яловичини і навіть субпродуктів. Готується він близько 3 годин (разом з завмиранням). М'ясо можна як відварювати, так і тушкувати у власному соку. У нашому випадку, ми додали обсмажені волоські горіхи, приправи і цибулю. Застигає рулет близько 2 годин в холодильнику.
- Курка - 1 штука
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Желатин - 30 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сіль і приправи - За смаком
1. Для цього рулету можна брати цілу курку, а можна готове філе (якщо любите пісні рулети). Крім цього, м'ясо можна приготувати двома способами: відварити, зробивши бульйон прозорий (з овочами і зеленню), а можна протушкувати, як в нашому варіанті.
2. Відправляємо м'ясо на пательню, додаючи ніяких жирів! Поставте слабкий вогонь і починайте смажити м'ясо.
3. Посоліть і поперчіть м'ясо, накрийте кришкою і продовжуйте гасити.
4. Тим часом розводимо в теплій воді желатин. Він повинен постояти і повністю розчинитися.
5. Коли м'ясо буде готове (гаситься воно у власному соку не більше 35 хвилин на слабкому вогні), даємо йому охолонути і відокремлюємо від кістки.
6. Потім змішуємо з розведеним желатином і бульйоном, заливаємо в пляшку і ставимо в холодильник до повного застигання.
7. До м'яса можна додати волоські горіхи і ріпчасту цибулю, попередньо їх обсмажити на олії. Отже, коли рулет застигне, розрізаємо акуратно пляшку і звільняємо його.
8. Ось таким він виходить в готовому вигляді. За смаком курячий рулет в пляшці в домашніх умовах можна готувати з різними добавками: горіхами (як в нашому випадку), овочами, горошком або кукурудзою, а також із зеленню і навіть з іншим м'ясом.
9. Нарізаємо рулет порційно і подаємо до столу. Смачного!