Курячий рулет в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Мультиварка на кухні річ, безсумнівно, корисна, і сьогодні я пропоную приготувати з її допомогою дуже смачну м'ясну закуску - курячий рулет, всередину якого ми покладемо яйця і тонкі скибочки шинки.
Кожен раз, коли я починаю підготовку святкового столу, я нарадоваться не могу тому, що на моїй кухні є така чудова помічниця, яка з легкістю справляється з будь-яким завданням. Днями я, наприклад, швидко і без особливих зусиль приготувала курячий рулет в мультиварці в домашніх умовах. Якщо чесно, рулетик вийшов настільки смачний, що тепер я, мабуть, більше не буду ходити в магазин за закусками, а буду робити їх сама, а мультиварка мені в цьому допоможе. До речі, всі гості також оцінили приготовлену мною закуску по достоїнству, тому тепер я поділюся цим простим рецептом курячого рулету в мультиварці з вами.
- Куряче філе - 3 штуки
- Яйце - 1 штука
- Шинка - 2 скибочки
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, приправа для курки, трави пряні сушені)
- Сіль - За смаком
Для початку нам потрібно відварити яйця, я роблю це також в мультивак. Наливаємо в чашу 500 мл води, встановлюємо спеціальну форму і викладаємо на неї яйця, включаємо режим "варка на пару" і готуємо яйця 20 хвилин.
Куряче філе промиваємо під проточною водою і витираємо насухо, розрізаємо кожен шматочок філе на 4 скибочки.
Викладаємо скибочки філе внахлест один на одного і посипаємо зверху спеціями і сіллю.
Поперек скибочок філе викладаємо нарізану на смужки шинку.
Відварене яйце охолоджуємо і нарізаємо його на 8 Dolek, по 4 на кожен рулет. Викладаємо часточки яйця на шинку.
Тепер звертаємо куряче філе рулетом, при необхідності додаємо скибочки філе, щоб не було дірок, тобто всього з 3 штучок філе повинно вийти 2 рулетка.
Перев'язуємо рулет нитками і викладаємо його в фору для варіння на пару.
Таким же чином робимо другий рулет, так само кладемо його в форму, посипаємо рулети спеціями і сіллю. У чашу мультиварки доливаємо воду (всього повинно бути 700 мл), встановлюємо на неї форму і знову включаємо режим "варка на пару", готуємо рулет протягом 45 хвилин.
Після того як пролунає звуковий сигнал про закінчення режиму, перекладаємо рулети на тарілку і залишаємо їх остигати при кімнатній температурі, потім ставимо в холодильник на пару годин.
Охолоджені рулети звільняємо від ниток і нарізаємо їх на скибочки, подаємо до столу. Приємного всім апетиту!