Курячий рулет «павине око»
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яке блюдо (прохолодні напої, супи і гарніри), яке подаю на стіл, намагаюся зробити не тільки смачним, але і красивим, цікавим, апетитним. Розповім, як приготувати курячий рулет «Павлиний очей».
Несолодкі рулети можна зробити з риби, курки, яловичини, свинини й інших видів м'яса. Можливо, кому-то рулет може здатися буденними, звичною стравою, але для мене це смачна, ситна закуска або навіть основне блюдо. Крім того файлу, до складу входять яйця, фарш і шпинат.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Курячий фарш - 1 кілограм
- Яйця - 8 штук
- Шпинат - 1 пучок
- Цибулина - 1 штука
- Хліб - 3 скибочки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - За смаком (для прикраси)
1. Насамперед займаюся курячим філе: мою його і нарізаю, відбиваю кожен шматочок під харчовою плівкою, натираю спеціями і сіллю.
2. Яйця розміщую в каструлю і відварюю до готовності, потім охолоджують їх і очищаю. Шпинат мою, розбираю пучок. Кожен лист занурюю на 60 секунд в киплячу воду, а потім витираю серветками. 7 відварених яєць загортаю в листя шпинату.
3. Форму для випікання кексу змащую маслом, укладаю на дно більшу частину відбивних, рівномірно розподіляю їх за формою.
4. Хліб замочую в молоці, цибуля чищу і подрібнюю. Змішую фарш з цибулею і розм'яклий хлібом, за смаком солю і додаю спеції, гарненько перемішую. Викладаю половину фаршу в форму, а зверху кладу яйця в шпинаті.
5. Другою половиною фаршу накриваю яйця, все це загортаю залишилися курячими філе. Змащую рулет вершковим маслом.
6. Накриваю рулет фольгою, відправляю його в духову шафу (180 градусів) з 60 хвилин, потім прибираю фольгу і готую ще 45-60 хвилин. Готовий рулет охолоджують і посипаю тертим відварною яйцем, прикрашаю зеленню і подаю до столу.