Рецепт Курячий холодець фото

Курячий холодець
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Пісні страви
На вечерю, На святковий стіл
Холодець

Рецепт приготування курячого холодцю. Курячий холодець, зроблений за даним рецептом, стане прикрасою святкового столу.

Для приготування курячого холодцю використовують такі інгредієнти, як морква, яйця, часник і курка. Блюдо виходить ситним і дуже смачним. Особисто мені такий холодець подобається навіть більше, ніж свинячий. До холодцю дуже добре підійде гірчиця або хрін. Смачного!

  • Морква - 140 грам
  • Кінзи - 5 грам
  • Курка - 1 штука
  • Яєць - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 5 штук
  • Часнику - 5 зубчиків
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Солі - 1 Чайна ложка
  • Желатин - 2 Ст. Ложки
курячий холодець - фото крок 1
1. У холодній проточній воді промиваємо курку, потім знімаємо з неї шкірку. У велику каструлю кладемо курку, холодною водою його заливаємо (сантиметрів на п'ять курка повинна покритися водою). Каструлю ставимо на сильний вогонь.
курячий холодець - фото крок 2
2. Коли закипить вода, піну знімаємо, а вогонь зменшуємо. Близько години 4 варимо, вогонь маленький. Жир і піну періодично знімаємо. М'ясо повинно відійти від кістки повністю. Очищаємо часник, морква і цибуля, додаємо їх в каструлю. Хвилин тридцять варимо ще. Додамо перець і лавровий лист. Проварити ще хвилин тридцять.
курячий холодець - фото крок 3
3. Круто відварюємо яйця, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Очищаємо і тонкими скибочками ріжемо часник. Очищаємо моркву, нарізаємо в формі різних фігурок.
курячий холодець - фото крок 4
4. З бульйону прибираємо варену моркву, часник і цибулю. Проціджуємо бульйон і залишаємо охолоджуватися. М’ясо відокремлюємо від кістки, маленькими шматочками нарізаємо і викладаємо у форму. У склянці бульйону розведіть дві столові ложки желатину, потім розведений желатин вилийте назад в бульйон. Що стосується желатину, то подивіться, як його радять розводити виробники і дотримуйтесь вказівок.
курячий холодець - фото крок 5
5. Уздовж розрізаємо яйця, кладемо на м'ясо. Викладаємо часник, морква і зелень. Остившім і процідженим бульйоном акуратно заливаємо. Прибираємо в холодильник.
курячий холодець - фото крок 6
6. Подаємо з гірчицею або хріном.

Схожі рецепти