Курячий холодець
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курячого холодцю. Курячий холодець, зроблений за даним рецептом, стане прикрасою святкового столу.
Для приготування курячого холодцю використовують такі інгредієнти, як морква, яйця, часник і курка. Блюдо виходить ситним і дуже смачним. Особисто мені такий холодець подобається навіть більше, ніж свинячий. До холодцю дуже добре підійде гірчиця або хрін. Смачного!
- Морква - 140 грам
- Кінзи - 5 грам
- Курка - 1 штука
- Яєць - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Часнику - 5 зубчиків
- Лавровий лист - 4 штуки
- Солі - 1 Чайна ложка
- Желатин - 2 Ст. Ложки
1. У холодній проточній воді промиваємо курку, потім знімаємо з неї шкірку. У велику каструлю кладемо курку, холодною водою його заливаємо (сантиметрів на п'ять курка повинна покритися водою). Каструлю ставимо на сильний вогонь.
2. Коли закипить вода, піну знімаємо, а вогонь зменшуємо. Близько години 4 варимо, вогонь маленький. Жир і піну періодично знімаємо. М'ясо повинно відійти від кістки повністю. Очищаємо часник, морква і цибуля, додаємо їх в каструлю. Хвилин тридцять варимо ще. Додамо перець і лавровий лист. Проварити ще хвилин тридцять.
3. Круто відварюємо яйця, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Очищаємо і тонкими скибочками ріжемо часник. Очищаємо моркву, нарізаємо в формі різних фігурок.
4. З бульйону прибираємо варену моркву, часник і цибулю. Проціджуємо бульйон і залишаємо охолоджуватися. М’ясо відокремлюємо від кістки, маленькими шматочками нарізаємо і викладаємо у форму. У склянці бульйону розведіть дві столові ложки желатину, потім розведений желатин вилийте назад в бульйон. Що стосується желатину, то подивіться, як його радять розводити виробники і дотримуйтесь вказівок.
5. Уздовж розрізаємо яйця, кладемо на м'ясо. Викладаємо часник, морква і зелень. Остившім і процідженим бульйоном акуратно заливаємо. Прибираємо в холодильник.
6. Подаємо з гірчицею або хріном.