Курячі шніцелі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курячих шніцелів. Шніцель - це німецька версія котлети. Також це слово використовується для опису м'яса, яке було запанірувати і пожежа.
По суті, рецепт курячих шніцелів нічим не відрізняється від рецепта свинячих шніцелів - все готується точно так же, просто замість свинячого м'яса використовується куряче. Курячі шніцелі відмінно підходять для швидкого обіду або вечері, тому що готуються буквально 20 хвилин. Також їх дуже здорово брати з собою на роботу разом з хлібом - дуже ситні і смачні бутерброди виходять!
- Куряча грудка - 1 штука
- Яйця - 2-3 штук
- Сіль - - За смаком
- Олія - - За смаком (соняшникова або оливкова)
Підготуємо всі інгредієнти.
Усе, що ви робите далі, залежить від розміру курячої грудки. Вам потрібно нарізати її на тонкі шматочки в розмірі шніцелів. Я це роблю так. Спершу відрізаю бічній шматочок поперек волокон.
Обережно візьміть шматок, розрізаємо його ще на 2 поздовжні частини.
Аналогічно обробляв залишився великий шматок курячої грудки.
В підсумку, у нас виходять досить тонкі, але великі шматочки курки. Кожен з них необхідно гарненько відбити - і тоді шматки курки придбають форму шніцелів.
У невелику мисочку розбиваємо яйця, гарненько збиваємо вилочкою, додаємо сіль.
Ставимо сковороду з невеликою кількістю масла розігріватися. Кожен шніцель, тим часом, гарненько обвалюють в сухарях.
Потім з обох сторін гарненько обмакиваем шніцелі в яйцях.
Обсмажуємо отримані шніцелі приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
Шніцелі готові! Приємного апетиту