Курячі потрухи в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Любіть не тільки смачні, але і економні страви? Тоді пропоную вам відмінний варіант - апетитний і бюджетний рецепт приготування курячих потрухів в сметані.
Класичний рецепт курячих потрухів в сметані в даному випадку пропоную доповнити ще печінкою. Вона надає страві особливу пікантність, так виходить дуже соковитою і ніжною. В якості овочевої складової можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі за смаком.
- Потроха - 300 грам
- Печінка - 300 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Болгарський перець - 1-2 штук
- Муфта зажим - 100 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно почистити і як слід промити тельбухи. В даному випадку рецепт приготування курячих потрухів в сметані передбачає використання сердечок і курячої печінки, але і пупочки тут як не можна до речі.
2. У сковороду з високими бортами або сотейник налити трохи рослинного масла. Відправити туди тельбухи і следка обсмажити близько 2-3 хвилин. Тим часом очистити і нарізати півкільцями цибулину.
3. Очистити, вимити і натерти на середній або крупній тертці моркву.
4. Овочі відправити до потрухів і обсмажити близько 5-7 хвилин. Очистити від насіння і хвостика болгарський перець і нарізати невеликими кубиками або півкільцями. Додати до овочів (в даному випадку використовується вже нарізаний і заморожений перець). Обсмажити ще близько 5 хвилин і влити 100 мілілітрів води або бульйону. Довести до кипіння, посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 45-55 хвилин. Важливо стежити, щоб вода не випарується, а тельбухи не почали горіти.
5. Приблизно через годину гасіння можна приступати до наступного етапу. До речі, дуже зручно готувати подібне блюдо в мультиварці, так як не потрібно контролювати процес.
6. Тепер можна додати сметану і як слід перемішати. При бажанні можна додати томатний соус або перетерті помідори. Знову накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 20-30 хвилин.
7. Курячі потрухи в сметані в домашніх умовах виходять дуже соковиті і м'які. Перед подачею на стіл можна додати трохи рубаної зелені.