Куряче філе в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Смачно і просто можна зробити блюдо на обід або на вечерю. Розповім вам про те, як приготувати куряче філе в духовці з картоплею. Вб'єте відразу двох зайців: одночасно зробите гаряче і гарнір.
Картоплю можна використовувати молоду з тонкою шкіркою (не застосовуйте для очищення її) або звичайну. Її можна нарізати невеликими шматочками або навпіл. Ви можете використовувати будь-які спеції, наприклад, орегано, базилік, прованські трави. Замість курячого філе можна запекти стегна, окосту.
- Картопля - 1 кілограм
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Куряче філе - 4 штуки
- Зелень - За смаком
1
Насамперед вимийте гарненько картоплю, потім розріжте кожну на 4 частини (в залежності від розміру самої картоплі).
2
Змішайте кмин, сіль, мелений перець і столову ложку оливкової олії, потім додайте отриману суміш до картоплі і перемішайте.
3
Викладіть картоплю на деко і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 25-35 хвилин.
4
Тим часом розігрійте оливкове масло, дрібно наріжте часник і викладіть на сковороду, перемішайте і обсмажте 20-30 секунд.
5
Видаліть часник і масло з сковороди, додайте цукор і лимонний сік, перемішайте.
6
Вимийте філе і витріть його серветками, потім натріть сіллю, чорним меленим перцем.
7
Дістаньте з духовки картопля і розсуньте його, укладіть філе і полийте приготовленої часниковою сумішшю.
8
Запікайте ще хвилин 20-30 в духовці. Видаліть деко з духовки, потім розріжте кожне філе шматочками.
9
Викладіть на блюдо трохи картоплі, куряче філе і прикрасьте все рубаною зеленню. Смачного!