Куряча грудка в шубці під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Куряча грудка в шубці під сиром - універсальне блюдо, яке підійде і для обіду, і для вечері, і для легкого перекусу, і для святкового столу! Куряча грудка в шубці виходить смачною, ситної.
Скажу відверто: курячу грудку я завжди недолюблювала і вважала за краще готувати інші частини курки. Грудка завжди мені здавалася сухуватою, але, приготувавши її в шубці з картоплі і помідорів, та ще присипавши сиром, я закохалася в цей продукт і це блюдо! Тепер куряча грудка - частий гість на моєму столі. Пропоную і вам рецепт, як приготувати курячу грудку в шубці під сиром.
- Куряча грудка - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячі грудки промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками.
Розріжте грудку вздовж навпіл і злегка відбийте кожну скибочку з обох сторін. Скиби повинні вийти не занадто тонкими - приблизно 1 см в товщину. Викладіть грудки у жароміцних форму для запікання.
Картопля натріть на дрібній тертці і викладіть його на курячі грудки рівним шаром.
Помідор порізати тонкими кільцями і викладіть зверху на картоплю.
Наступний шар - кільця цибулі.
Зверху щедро змастіть все майонезом. Прямо покладіть по 1 великий столовій ложці. Від цього шапочка і сама грудка вийдуть неймовірно соковитими.
В кінці рясно присипте все натертим на дрібній тертці сиром і відправте в духовку на 30-35 хвилин (температура - 180 градусів). Запікайте, поки грудка і картопля не будуть повністю готовими.
От і все, куряча грудка в шубці під сиром готова! Обов'язково подавайте її гарячої, прикрасивши зеленню. Їжте із задоволенням!