Курочка под шубкой
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Родзинкою цієї страви служить цитрусовий маринад, який робить філе не тільки ніжним, але ще і неймовірно смачним і ароматним. Я детально розповім, як приготувати курочку під шубкою своїми руками.
Опис приготування:
Незвичайне поєднання інгредієнтів в соусі надають готової курочку дивовижний смак і аромат. Курочка запікається в духовці в кілька етапів (щоб не згорів сир). Подавати її краще зі свіжими овочами, щоб не"забити" смак м'яса. Цей соус я використовую давно, тому що по ньому курка виходить дивно ніжною і ароматною. Його можна використовувати навіть для цілої курочки.
- Куряче філе - 4 штуки
- Помідори - 1 штук
- Сир - 150 грам
- Цибуля - 2 штук
- Апельсин - 0, 5 штуки
- Мед - 1 чайних ложок
- Соєвий соус - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
- Каррі - За смаком
1. Якщо ви думаєте, що куряче філе можна приготувати соковитим, це не так. Я розповім, як приготувати курочку під шубкою так, що вона буде дивно м'якою і ніжною. Для початку курячу грудку потрібно помити і підсушити паперовим рушником, після чого посолити і приправити спеціями.
2. Тепер нам потрібно приготувати соус: видавлюємо сік половинки лимона в глибоку невелику посуд.
3. Додаємо до соку соєвий соус і розтоплений мед. Тепер все перемішуємо і даємо 5 хвилин постояти.
4. Заливаємо нашу купку і залишаємо її на 20 хвилин.
5. Зверху викладаємо нарізану цибулю (бажано кільцями).
6. Потім викладаємо нарізані кільцями помідори.
7. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Потім дістаємо нашу курочку і укро її"шубкою" .
8. Посипаємо натертим сиром і знову відправляємо в духовку на 10 хвилин.
9. Подається курочка під шубкою в гарячому вигляді. Можна приготувати сирний або часниковий соус - він ще більше доповнить смак м'яса. На гарнір найкраще підійдуть свіжі овочі.