Курка зі сметаною і часником
(покроковий рецепт з фото)
Курка зі сметаною і часником заздалегідь вимочується в соусі зі спеціями, а потім запікають у духовці. Часу на її приготування витрачається трохи, але виходить дуже смачно. Ось спробуйте!
Курка зі сметаною і часником гостра, тому що ми додавали перець чилі. Якщо за столом будуть діти, то перець краще не класти в маринад. Скоринка утворюється приблизно через 20 хвилин запікання і потім курка запікається як би в вакуумі. Курку добре подавати з тушкованими овочами, відвареним рисом. Успіхів і приємного апетиту!
- Курка - 800 грам
- Часник - 1 штука
- Крем - 500 мілілітрів
- Паприка мелена - 2 Ст. Ложки
- Перець чилі мелений - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Курку порізати на шматки.
Сметану змішати з перцем, оливковою олією, сіллю. Змішати всі добре.
Головку часнику видавити через чеснокодавку і змішати зі сметаною.
Кожен шматок курки змастити маринадом і укласти у форму.
Вилити на курку залишки маринаду і затягнути форму плівкою. Поставити на 3 години в холодильник.
Курку запікати 40 хвилин при 200 градусах. Корочку бажано не протикати. Вона повинна стати золотистої.
Смачного!