Курка, запечена з ананасами
(покроковий рецепт з фото)
Курка, запечена з ананасами - просте в приготуванні, але дуже смачна страва, яке можна приготувати на свято: Новий рік або День народження. Ефектно, незвично і оригінально.
Іноді прямо перед святами, відповідальними для домашнього кулінара днями, мене покидає кулінарне натхнення, і мені ставати відверто лінь готувати і експериментувати. У таких випадках рятують такі прості і перевірені страви, як курка, запечена з ананасами. Готувала це блюдо на минулий Новий рік, всі залишилися задоволені. Приготувати страву нескладно, проте його смак виходить цілком святковим.
- Курка - 1 кілограм
- Ананас - 1 штука
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Паприка - 1/4 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Свіжий імбир 3 см - 1 штука
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Інгредієнти для приготування страви дуже прості і доступні.
Приблизно половину м'якоті ананаса нарізаємо на великі скибочки так, як на фото. Кількість скибочок має дорівнювати кількості шматочків курки.
Частину ананаса дрібно нарізаємо.
Складаємо в чашу блендера подрібнений ананас, додаємо соєвий соус.
Потім кладемо часник, імбир, соєвий соус, паприка, сіль, перець. Зверніть увагу, що солі слід додавати трохи, оскільки соєвий соус досить солоний. Подрібнюємо все до однорідності.
Ось такий соус у нас вийшов.
У відповідну ємність викладаємо шматочки курки, заливаємо їх вийшов маринадом з блендера. Ставимо курку в холодильник маринуватися. Маринувати можна і 2 годину, можна і ніч. Робіть, як вам зручніше. Чим довше курка буде маринуватися, тим яскравіше буде ананасовий присмак.
Коли курка замаринується, її (без маринаду, проте маринад поки не виливайте, він ще стане в нагоді) необхідно викласти в форму для запікання, змащену маслом.
На кожен шматочок курки кладемо скибочку ананаса. Ставимо курку в духовку, розігріту до 205 градусів, і запікаємо до готовності близько 1 годину. Приблизно кожні 20 хвилин необхідно злегка поливати курку маринадом, щоб курка не пересихала і залишалася соковитою.
Готову курку подаємо з улюбленим гарніром. Як на мене, ідеально сюди підходить рис. Є все-таки в цій страві щось китайське. Смачного!