Курка з яблуками і картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Курку можна вдало комбінувати не тільки з овочами, але і з різними фруктами. Пропоную запекти курку з цілими яблуками. Спробуйте здивувати своїх гостей. Дуже смачно!
Курка з яблуками - звучить дуже святково! А рецепт приготування неймовірно простий. Блюдо досить універсальне і буде дуже ефектно виглядати на столі. Родзинкою цього рецепта є саме наявність запечених цілих яблук.
- Курка - 1 штук (цілком)
- Яблуко - 2-3 штук
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Картопля - 6-8 штук
Підготовлену тушку курку наповніть цілими яблуками.
В окремому посуді змішайте соєвий соус, гірчицю, сметану, сіль і спеції.
Повапните курку вийшов маринадом. Дайте полежати пару годин, щоб вона трохи промаринувалося. Потім викладіть курку в форму для запікання. Картопля умочіть в маринад і викладіть його навколо курки. Накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів на 1 час. Потім фольгу зніміть і залиште в духовці ще на 30-40 хвилин.
Трохи остудіть і подавайте до столу.
Смачного!
Смачного!