Курка з бурбоном
(покроковий рецепт з фото)
Пікантне і ароматне блюдо хочу навчити вас готувати. Якщо вам до душі швидкі, смачні, апетитні варіанти гарячого в стилі азіатської кухні, то цей рецепт однозначно варто взяти на замітку!
Ця страва робиться все за півгодини і з мінімумом зусиль. Нехай вас не лякає немаленький список інгредієнтів, все дійсно досить просто. Виходить чудовий кисло-солодкий смак з легкою алкогольної ноткою. Доповніть блюдо рисом або локшиною, а також свіжою зеленню. Цей варіант, як приготувати курку з бурбоном, відмінно підійде для обіду або вечері.
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Куряче філе - 1 кілограм
- Бурбон - 3-4 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 4-5 Ст. Ложок
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Яблучний оцет - 1 Чайна ложка
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Вода - 3/4 склянки (або бульйон)
- Часник - 2-3 чайних ложок
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Перець, Зелена цибуля, кунжут - За смаком
1. Філе вимийте, обсушити, наріжте невеликими шматочками. На сковороді розігрійте масло, викладіть курочку і смажте 3-4 хвилини, помішуючи.
2. У глибокій мисці з'єднайте бурбон, соєвий соус, кетчуп, оцет, цукор, бульйон, крохмаль. Ретельно перемішайте.
3. На сковороду додайте імбир і часник. Обсмажте пару хвилин.
4. Влийте соус.
5. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте близько 5 хвилин. Поперчіть за смаком.
6. Ось така курка з бурбоном вийшла. Доповніть її перед подачею кунжутом і присипте свіжою зеленню. Смачного!