Рецепт Курка в майонезі з часником фото

Курка в майонезі з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Часник , Майонез
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Соуси
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ароматна соковита курка в майонезі з часником готується протягом години. Можна запікати її в духовці, а можна і на плиті. Правда, для смаження в сковороді курку доведеться нарізати. Маринувати Не будемо.

Опис приготування:

Аромат курки, запеченої в майонезу з часником, ні з чим не порівняти. Хрустка скоринка і ніжне дієтичне м'ясо підійдуть до смаку і дорослим, і дітям. Курку можна подавати просто зі свіжими овочами або салатом. Смачно вона буде і на холодну з соусом з майонезу і часнику.

Як приготувати курку в майонезі з часником?

1. Курку промийте і просушіть.

2. Змішайте в мисці майонез, пропущений через прес часник, лимонний сік і цедру, сіль, перець і, якщо хочете, інші спеції для курки (тертий мускатний горіх, суміші перців, паприку солодку, куркума і інші.).

3. Курку гарненько змастіть отриманою масою і залиште на півгодинки.

4. Духовку розігрійте до 190 градусів.

5. Курку покладіть в рукав для випікання або на змащену рослинним маслом грати або в форму. У форму можна додати трохи бульйону або води. А при використанні решітки не забудьте поставити деко під неї.

6. Випікайте курку протягом години в гарячій духовці. Готовність курки перевірити дуже легко. Як тільки шкіра на ніжках відійде від кістки, курка готова! Якщо випікаєте в рукаві, то обов'язково зверніть увагу на температуру експлуатації рукава. При запіканні в формі перші 40 хвилин курку запікайте під фольгою, потім її зніміть.

7. Готову курку в майонезі з часником подавайте з картоплею, овочами, рисом. Розрізати її на шматочки можна кулінарними ножицями. До речі, для цієї мети я використовую невеликі садові ножиці, відмінно виходить!

Смачного!

  • Курка - 1 штука
  • Майонез - 5-6 Ст. Ложок
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Лимонна цедра - 2 чайних ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Спеції для курки - 1-2 Ст. Ложок
Аромат курки, запеченої в майонезу з часником, ні з чим не порівняти. Хрустка скоринка і ніжне дієтичне м'ясо підійдуть до смаку і дорослим, і дітям. Курку можна подавати просто зі свіжими овочами або салатом. Смачно вона буде і на холодну з соусом з майонезу і часнику.

Як приготувати курку в майонезі з часником?

1. Курку промийте і просушіть.

2. Змішайте в мисці майонез, пропущений через прес часник, лимонний сік і цедру, сіль, перець і, якщо хочете, інші спеції для курки (тертий мускатний горіх, суміші перців, паприку солодку, куркума і інші.).

3. Курку гарненько змастіть отриманою масою і залиште на півгодинки.

4. Духовку розігрійте до 190 градусів.

5. Курку покладіть в рукав для випікання або на змащену рослинним маслом грати або в форму. У форму можна додати трохи бульйону або води. А при використанні решітки не забудьте поставити деко під неї.

6. Випікайте курку протягом години в гарячій духовці. Готовність курки перевірити дуже легко. Як тільки шкіра на ніжках відійде від кістки, курка готова! Якщо випікаєте в рукаві, то обов'язково зверніть увагу на температуру експлуатації рукава. При запіканні в формі перші 40 хвилин курку запікайте під фольгою, потім її зніміть.

7. Готову курку в майонезі з часником подавайте з картоплею, овочами, рисом. Розрізати її на шматочки можна кулінарними ножицями. До речі, для цієї мети я використовую невеликі садові ножиці, відмінно виходить!

Смачного!

Схожі рецепти