Курка в майонезі з часником
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна соковита курка в майонезі з часником готується протягом години. Можна запікати її в духовці, а можна і на плиті. Правда, для смаження в сковороді курку доведеться нарізати. Маринувати Не будемо.
Аромат курки, запеченої в майонезу з часником, ні з чим не порівняти. Хрустка скоринка і ніжне дієтичне м'ясо підійдуть до смаку і дорослим, і дітям. Курку можна подавати просто зі свіжими овочами або салатом. Смачно вона буде і на холодну з соусом з майонезу і часнику.
Як приготувати курку в майонезі з часником?
1. Курку промийте і просушіть.
2. Змішайте в мисці майонез, пропущений через прес часник, лимонний сік і цедру, сіль, перець і, якщо хочете, інші спеції для курки (тертий мускатний горіх, суміші перців, паприку солодку, куркума і інші.).
3. Курку гарненько змастіть отриманою масою і залиште на півгодинки.
4. Духовку розігрійте до 190 градусів.
5. Курку покладіть в рукав для випікання або на змащену рослинним маслом грати або в форму. У форму можна додати трохи бульйону або води. А при використанні решітки не забудьте поставити деко під неї.
6. Випікайте курку протягом години в гарячій духовці. Готовність курки перевірити дуже легко. Як тільки шкіра на ніжках відійде від кістки, курка готова! Якщо випікаєте в рукаві, то обов'язково зверніть увагу на температуру експлуатації рукава. При запіканні в формі перші 40 хвилин курку запікайте під фольгою, потім її зніміть.
7. Готову курку в майонезі з часником подавайте з картоплею, овочами, рисом. Розрізати її на шматочки можна кулінарними ножицями. До речі, для цієї мети я використовую невеликі садові ножиці, відмінно виходить!
Смачного!
- Курка - 1 штука
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Лимонна цедра - 2 чайних ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Спеції для курки - 1-2 Ст. Ложок
Як приготувати курку в майонезі з часником?
1. Курку промийте і просушіть.
2. Змішайте в мисці майонез, пропущений через прес часник, лимонний сік і цедру, сіль, перець і, якщо хочете, інші спеції для курки (тертий мускатний горіх, суміші перців, паприку солодку, куркума і інші.).
3. Курку гарненько змастіть отриманою масою і залиште на півгодинки.
4. Духовку розігрійте до 190 градусів.
5. Курку покладіть в рукав для випікання або на змащену рослинним маслом грати або в форму. У форму можна додати трохи бульйону або води. А при використанні решітки не забудьте поставити деко під неї.
6. Випікайте курку протягом години в гарячій духовці. Готовність курки перевірити дуже легко. Як тільки шкіра на ніжках відійде від кістки, курка готова! Якщо випікаєте в рукаві, то обов'язково зверніть увагу на температуру експлуатації рукава. При запіканні в формі перші 40 хвилин курку запікайте під фольгою, потім її зніміть.
7. Готову курку в майонезі з часником подавайте з картоплею, овочами, рисом. Розрізати її на шматочки можна кулінарними ножицями. До речі, для цієї мети я використовую невеликі садові ножиці, відмінно виходить!
Смачного!