Курка, тушкована в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе вишуканим рестораном блюдом, приготованим на своїй кухні? Тоді пропоную простий рецепт курки, тушкованою в соусі з вершками і шампанським. Звучить інтригуюче?
Класичний рецепт курки, тушкованою в соусі, - це неймовірно апетитне, ароматне і пікантне блюдо. Шампанське надає соусу особливого смаку і неповторний запах. Побалуйте себе і близьких смачненьким.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Вершкове масло - 100 грам
- Шампанське - 1 За смаком
- Курячий бульйон - 100 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Перецьь чилі - 1 щіпка (по бажанню)
- Сушені трави - 1 щіпка
1. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігріти приблизно третину вершкового масла. Замінювати рослинним маслом не рекомендую, щоб не змішувати кілька смакових відтінків в страві.
2. Очистити цибулю і часник, подрібнити його і відправити в масло. Обсмажити пару хвилин, щоб вони стали золотистими, але не почали горіти.
3. Куряче філе (в рецепт приготування курки, тушкованою в соусі можна використовувати також ніжки або крильця, наприклад) вимити, обсушити і викласти до цибулі. Додати вершкове масло і обсмажити на сильному вогні. У філе повинна утворитися апетитна скоринка.
4. Відкрити пляшку шампанського. Залежно від кількості курки і смакових уподобань, використовувати можна від 100 мілілітрів до половини пляшки. Якщо під рукою немає шампанського, то можна використовувати і сухе біле вино.
5. Посолити і поперчити філе, перевернути і обсмажити з другої сторони. Влити шампанське і додати вершки. Акуратно перемішати все. Додати трохи курячого бульйону. В якості спецій можна використовувати гострий перець, сушену зелень. Гасити на середньому вогні.
6. Коли курка, тушкована в соусі в домашніх умовах готова, зверху можна присипати трохи зеленої цибулі або петрушки, наприклад.