Рецепт Курка, тушкована в соусі фото

Курка, тушкована в соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Хочете побалувати себе вишуканим рестораном блюдом, приготованим на своїй кухні? Тоді пропоную простий рецепт курки, тушкованою в соусі з вершками і шампанським. Звучить інтригуюче?

Класичний рецепт курки, тушкованою в соусі, - це неймовірно апетитне, ароматне і пікантне блюдо. Шампанське надає соусу особливого смаку і неповторний запах. Побалуйте себе і близьких смачненьким.

  • Куряча грудка - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Шампанське - 1 За смаком
  • Курячий бульйон - 100 мілілітрів
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Перецьь чилі - 1 щіпка (по бажанню)
  • Сушені трави - 1 щіпка
курка, тушкована в соусі - фото крок 1
1. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігріти приблизно третину вершкового масла. Замінювати рослинним маслом не рекомендую, щоб не змішувати кілька смакових відтінків в страві.
курка, тушкована в соусі - фото крок 2
2. Очистити цибулю і часник, подрібнити його і відправити в масло. Обсмажити пару хвилин, щоб вони стали золотистими, але не почали горіти.
курка, тушкована в соусі - фото крок 3
3. Куряче філе (в рецепт приготування курки, тушкованою в соусі можна використовувати також ніжки або крильця, наприклад) вимити, обсушити і викласти до цибулі. Додати вершкове масло і обсмажити на сильному вогні. У філе повинна утворитися апетитна скоринка.
курка, тушкована в соусі - фото крок 4
4. Відкрити пляшку шампанського. Залежно від кількості курки і смакових уподобань, використовувати можна від 100 мілілітрів до половини пляшки. Якщо під рукою немає шампанського, то можна використовувати і сухе біле вино.
курка, тушкована в соусі - фото крок 5
5. Посолити і поперчити філе, перевернути і обсмажити з другої сторони. Влити шампанське і додати вершки. Акуратно перемішати все. Додати трохи курячого бульйону. В якості спецій можна використовувати гострий перець, сушену зелень. Гасити на середньому вогні.
курка, тушкована в соусі - фото крок 6
6. Коли курка, тушкована в соусі в домашніх умовах готова, зверху можна присипати трохи зеленої цибулі або петрушки, наприклад.

Схожі рецепти