Курка смажена
(покроковий рецепт з фото)
Ситний і простий вечерю - це смажене м'ясо з гарніром. Яке саме м'ясо - вибирати вам, але сьогодні я розповім, як приготувати курку смажену. Ідеальне поєднання хрусткої скоринки і ніжного м'яса!
Можна обсмажити на сковороді будь-яку частину курячої тушки, часто використовують стегенця, стегна і куряче філе. Натріть м'ясо спеціями або приготуйте тільки з сіллю і перцем. Замаринуйте попередньо або готуйте його відразу. Найсмачніше подавати м'ясо відразу зі сковороди, поки скоринка ще хрустка, а м'ясо ніжне і соковите.
- Курка - 550 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1
Куряче м'ясо вимийте і висушіть паперовим рушником.
2
Натріть м'ясо сіллю і чорним меленим перцем, залиште на 5-15 хвилин, можна і довше, але тоді відправте в холодильник.
3
Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть курку і обсмажуйте близько 10 хвилин без кришки.
4
Переверніть м'ясо і накрийте сковороду кришкою, готуйте ще 15 хвилин.
5
Зробіть прокол у кістки, якщо немає крові, то можете знімати його зі сковороди. Смачного!