Курка під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Вирішила я приготувати ось таке смачне блюдо. Особливо порадував соус. Подається окремо, але такий смачний.
Курку натираємо спеціями і запікаємо в духовці у фользі. Соус готуємо окремо і подаємо до готової курки.
- Курка - 2 кілограма
- Лук-пориста - 100 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- М'якуш білого хліба - 40 грам
- Оливкова олія - 50 грам
- Спеції до курки - За смаком
- Сіль і перець чорний мелений - За смаком

Курку вимити, обібрати пір'я. Обсушити серветкою.

Натріть курку спеціями зверху і всередині.

Зв'яжіть курці ноги джгутом.

З фольги сформуйте поддончик. Покладіть на нього відкриту курку. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте курку в духовці 1-1, 5 години до готовності.

Приготуємо соус. На рослинному маслі обсмажити цибулю-порей. Коли він зарум'яниться, додайте молоко.

Додайте сіль, перець, часник. Помістіть все в блендер. Збийте до досягнення однорідної консистенції. Додайте хлібний м'якуш без скоринки і знову збийте.

Щоб в соусі не траплялися крупинки, перетріть соус на дрібному ситі.

Готову рум'яну курочку подайте до столу з соусом.