Рецепт Курка на солі фото

Курка на солі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Не любите складні страви, що вимагають великої кількості часу? Тоді курка на солі - це саме те, що вам потрібно. Набір інгредієнтів мінімальний, а простота приготування доведена до максимуму.

Курка на солі - це ідеальне блюдо для зайнятих господинь і холостяків. Всього кілька хвилин для підготовки і трохи більше години для приготування - і відмінне блюдо на вашому столі. Подавати його можна з улюбленим гарніром або свіжими овочами.

  • Курка - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 1 кілограм
курка на солі - фото крок 1
1. Цей неймовірно простий рецепт курки на солі вимагає всього 3 інгредієнта. До того ж, лимон є зовсім необов'язковим, і далеко не завжди його використовують. Однак лимон дає додатковий аромат, і якщо він є під рукою, то рекомендую його все-таки використовувати.
курка на солі - фото крок 2
2. Солі дійсно потрібно досить багато. Її необхідно викласти на деко або в форму для запікання і розрівняти рукою або лопаткою. Не варто переживати, що від такої кількості солі блюдо буде занадто солоним - це абсолютно не так. Курочка візьме рівно стільки, скільки їй потрібно і ні грама більше.
курка на солі - фото крок 3
3. Курку необхідно вимити і ретельно просушити. Це досить важливо, так як волога курка може пристати до солі. При бажанні її можна розрізати, однак набагато святковіше вона виглядає цілком. Абсолютно суху курку викласти на сіль, попередньо помістивши в середину вимитий і обсушену лимон.
курка на солі - фото крок 4
4. Курка на солі в домашніх умовах може відправлятися в добре розігріту духовку. Більше не потрібно ніяких додаткових маринадів або спецій. При бажанні, звичайно, можна змастити її зверху сметаною або томатним соусом, проте завдяки солі вона буде досить соковита і смачна і без додаткових спецій.
курка на солі - фото крок 5
5. Залежно від духовки і температури, блюдо буде готове через 1-1.5 годину. Потім курочку необхідно акуратно зняти з солі і можна відразу подавати до столу.

Схожі рецепти