Курка на солі шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Є дуже простий спосіб приготує смачну курку на солі в духовці. Для це знадобиться лише пів кіло солі і тушка або половинка курки. Маринувати м'ясо можна в чому завгодно, дивіться як я готую.
Для курки важливий вибір спецій, мені здається м'ясо куряче добре підкреслює пряно-квітковий аромат майорану. Ще я додала каррі, його пікантний смак і колір відмінно гармонує з курочкою. Пробуйте!
- Курка - 0, 5 - 1 штуки
- Сіль - 0, 5 кілограма
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
Приготуйте курку, улюблені спеції, рослинне масло і сіль. Приступимо. Курку добре вимийте, видаліть залишки пір'я, але ніжках грубу жовту шкірку, зріжте зайвий жир.
Поріжте курку на великі шматочки. Кожен шматочок зверху посоліть трохи і приправте спеціями, залиште на 10-15 хвилин. Після змастіть рослинною олією.
На чистий і сухий лист насипте сіль, розподіліть його рівномірним шаром. Розкладіть шматочки курки і відправте в гарячу духовку на 30-40 хвилин, температура 220 градусів.
Курка на солі шматочками готова! Обережно зніміть вилочками шматочки і подавайте до столу гарячою. Приємного!