Рецепт Курка на солі шматочками фото

Курка на солі шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Є дуже простий спосіб приготує смачну курку на солі в духовці. Для це знадобиться лише пів кіло солі і тушка або половинка курки. Маринувати м'ясо можна в чому завгодно, дивіться як я готую.

Опис приготування:

Для курки важливий вибір спецій, мені здається м'ясо куряче добре підкреслює пряно-квітковий аромат майорану. Ще я додала каррі, його пікантний смак і колір відмінно гармонує з курочкою. Пробуйте!

  • Курка - 0, 5 - 1 штуки
  • Сіль - 0, 5 кілограма
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком
курка на солі шматочками - фото крок 1
Приготуйте курку, улюблені спеції, рослинне масло і сіль. Приступимо. Курку добре вимийте, видаліть залишки пір'я, але ніжках грубу жовту шкірку, зріжте зайвий жир.
курка на солі шматочками - фото крок 2
Поріжте курку на великі шматочки. Кожен шматочок зверху посоліть трохи і приправте спеціями, залиште на 10-15 хвилин. Після змастіть рослинною олією.
курка на солі шматочками - фото крок 3
На чистий і сухий лист насипте сіль, розподіліть його рівномірним шаром. Розкладіть шматочки курки і відправте в гарячу духовку на 30-40 хвилин, температура 220 градусів.
курка на солі шматочками - фото крок 4
Курка на солі шматочками готова! Обережно зніміть вилочками шматочки і подавайте до столу гарячою. Приємного!

Схожі рецепти