Курка на солі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Наскільки цей рецепт приготування курки простий, настільки він і чудовий. Інгредієнтів потрібно мінімум, часу не більше години, а в результаті ми отримаємо дивовижно красиве, смачне і ароматне блюдо.
Я думаю, що кожен з вас хоча б разок готував або чув про такий спосіб приготування курки, адже так її запікали і наші мами, і навіть бабусі. А ось я вирішила зробити курку на солі в мультиварці в домашніх умовах, і моя маленька помічниця, як і очікувалось, відмінно впоралася з поставленим завданням. Принцип приготування такий же, як і в духовці: насипаємо сіль, викладаємо курку, чекаємо годинку і отримуємо дивовижний результат. З цим простим рецептом курки на солі в мультиварці мяско виходить дуже ніжне і соковите, а курочка покривається ароматної рум'яною скоринкою, на столі таке блюдо виглядає приголомшливо.
1) Для початку нам необхідно ретельно промити курку з усіх боків і висушити її паперовим рушником.
2) Потім ми гарненько змащуємо тушку всередині і зовні оливковою олією і натираємо сумішшю улюблених спецій.
3) Тепер застилає чашу мультиварки пергаментним папером так, щоб її краю доходили до середини чаші або вище. На папір висипаємо пів кіло солі, додаємо перець горошком і викладаємо на сіль курку цілком.
4) Далі закриваємо кришку і включаємо режим "мультіповар", встановлюємо температуру 160 градусів і час 45 хвилин. Якщо на вашій мультиварці немає такого режиму, то курку можна приготувати на режимі "випічка" протягом 1 годину.
5) Як тільки режим закінчиться, перевірте готовність курки, проткнув її ножем в декількох місцях, при необхідності включіть режим ще на 20-30 хвилин.
Загалом, все дуже просто і легко, а курочка порадує вас не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і приголомшливим смаком. Приємного всім апетиту!
- Курка - 1 штука (з 1, 5 кг)
- Сіль - 500 грам
- Масло оливкове - 2-3 чайних ложок
- Спеції - За смаком (червоний мелений перець, чорний мелений перець, куркума, базилік сушений, приправа для курки)
- Перець чорний горошком - 5-6 штук
1) Для початку нам необхідно ретельно промити курку з усіх боків і висушити її паперовим рушником.
2) Потім ми гарненько змащуємо тушку всередині і зовні оливковою олією і натираємо сумішшю улюблених спецій.
3) Тепер застилає чашу мультиварки пергаментним папером так, щоб її краю доходили до середини чаші або вище. На папір висипаємо пів кіло солі, додаємо перець горошком і викладаємо на сіль курку цілком.
4) Далі закриваємо кришку і включаємо режим "мультіповар", встановлюємо температуру 160 градусів і час 45 хвилин. Якщо на вашій мультиварці немає такого режиму, то курку можна приготувати на режимі "випічка" протягом 1 годину.
5) Як тільки режим закінчиться, перевірте готовність курки, проткнув її ножем в декількох місцях, при необхідності включіть режим ще на 20-30 хвилин.
Загалом, все дуже просто і легко, а курочка порадує вас не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і приголомшливим смаком. Приємного всім апетиту!