Рецепт Курка на солі в мультиварці фото

Курка на солі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Наскільки цей рецепт приготування курки простий, настільки він і чудовий. Інгредієнтів потрібно мінімум, часу не більше години, а в результаті ми отримаємо дивовижно красиве, смачне і ароматне блюдо.

Опис приготування:

Я думаю, що кожен з вас хоча б разок готував або чув про такий спосіб приготування курки, адже так її запікали і наші мами, і навіть бабусі. А ось я вирішила зробити курку на солі в мультиварці в домашніх умовах, і моя маленька помічниця, як і очікувалось, відмінно впоралася з поставленим завданням. Принцип приготування такий же, як і в духовці: насипаємо сіль, викладаємо курку, чекаємо годинку і отримуємо дивовижний результат. З цим простим рецептом курки на солі в мультиварці мяско виходить дуже ніжне і соковите, а курочка покривається ароматної рум'яною скоринкою, на столі таке блюдо виглядає приголомшливо.

1) Для початку нам необхідно ретельно промити курку з усіх боків і висушити її паперовим рушником.

2) Потім ми гарненько змащуємо тушку всередині і зовні оливковою олією і натираємо сумішшю улюблених спецій.

3) Тепер застилає чашу мультиварки пергаментним папером так, щоб її краю доходили до середини чаші або вище. На папір висипаємо пів кіло солі, додаємо перець горошком і викладаємо на сіль курку цілком.

4) Далі закриваємо кришку і включаємо режим"Мультіповар" , встановлюємо температуру 160 градусів і час 45 хвилин. Якщо на вашій мультиварці немає такого режиму, то курку можна приготувати на режимі"Випічка" протягом 1 годину.

5) Як тільки режим закінчиться, перевірте готовність курки, проткнув її ножем в декількох місцях, при необхідності включіть режим ще на 20-30 хвилин.

Загалом, все дуже просто і легко, а курочка порадує вас не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і приголомшливим смаком. Приємного всім апетиту!


  • Курка - 1 штука (з 1, 5 кг)
  • Сіль - 500 грам
  • Масло оливкове - 2-3 чайних ложок
  • Спеції - За смаком (червоний мелений перець, чорний мелений перець, куркума, базилік сушений, приправа для курки)
  • Перець чорний горошком - 5-6 штук
Я думаю, що кожен з вас хоча б разок готував або чув про такий спосіб приготування курки, адже так її запікали і наші мами, і навіть бабусі. А ось я вирішила зробити курку на солі в мультиварці в домашніх умовах, і моя маленька помічниця, як і очікувалось, відмінно впоралася з поставленим завданням. Принцип приготування такий же, як і в духовці: насипаємо сіль, викладаємо курку, чекаємо годинку і отримуємо дивовижний результат. З цим простим рецептом курки на солі в мультиварці мяско виходить дуже ніжне і соковите, а курочка покривається ароматної рум'яною скоринкою, на столі таке блюдо виглядає приголомшливо.

1) Для початку нам необхідно ретельно промити курку з усіх боків і висушити її паперовим рушником.

2) Потім ми гарненько змащуємо тушку всередині і зовні оливковою олією і натираємо сумішшю улюблених спецій.

3) Тепер застилає чашу мультиварки пергаментним папером так, щоб її краю доходили до середини чаші або вище. На папір висипаємо пів кіло солі, додаємо перець горошком і викладаємо на сіль курку цілком.

4) Далі закриваємо кришку і включаємо режим"Мультіповар" , встановлюємо температуру 160 градусів і час 45 хвилин. Якщо на вашій мультиварці немає такого режиму, то курку можна приготувати на режимі"Випічка" протягом 1 годину.

5) Як тільки режим закінчиться, перевірте готовність курки, проткнув її ножем в декількох місцях, при необхідності включіть режим ще на 20-30 хвилин.

Загалом, все дуже просто і легко, а курочка порадує вас не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і приголомшливим смаком. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти