Рецепт Курка «Маренго» фото

Курка «Маренго»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Курка
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо вам до душі різноманітність смаків в одній страві, настійно рекомендую звернути увагу на цей досить простий, але приголомшливо апетитний рецепт. Спробувати варто!

Опис приготування:

Ця страва з цікавою історією, яка пов'язана з самим Наполеоном. За легендою, саме для нього вперше була приготовлена ​​така курочка, коли кухареві довелося винаходити щось смачне і ситне з невеликого набору продуктів, наявного під рукою. З тих пір імператор просив готувати таке блюдо після кожної значущої битви. Чи готові спробувати один з багатьох варіантів? запам'ятовуйте!

  • Курка - 1 штука
  • Креветки - 6-8 штук (великі)
  • Гриби - 250 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Часник - 4-6 зубчиків
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Сіль, перець, чебрець - За смаком
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Помідори - 3-4 штук
  • Борошно - За смаком
  • Вершкове масло - 50 грам
курка
1. Набір інгредієнтів, які ми будемо використовувати.
курка
2. Вимийте курку, обсушити, наріжте на 4 частини. За смаком посоліть і поперчіть, обваляйте в борошні. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом і смажте до утворення скоринки з двох сторін.
курка
3. Зніміть курку і тимчасово відкладіть. А на сковороду відправте подрібнену цибулю з часником. Смажте на середньому вогні, помішуючи, хвилини 3-4.
курка
4. Додайте нарізані грибочки, трохи вершкового масла і продовжуйте смажити.
курка
5. Надішліть на сковороду нарізані кубиками помідори.
курка
6. Наполягати вино, додайте сіль і перець, щіпку чебрецю. Викладіть курку. Залиште нудитися на середньому вогні на півгодинки.
курка
7. Викладіть креветки і продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин.
Смачного!

Схожі рецепти