Курка «Маренго»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі різноманітність смаків в одній страві, настійно рекомендую звернути увагу на цей досить простий, але приголомшливо апетитний рецепт. Спробувати варто!
Ця страва з цікавою історією, яка пов'язана з самим Наполеоном. За легендою, саме для нього вперше була приготовлена така курочка, коли кухареві довелося винаходити щось смачне і ситне з невеликого набору продуктів, наявного під рукою. З тих пір імператор просив готувати таке блюдо після кожної значущої битви. Чи готові спробувати один з багатьох варіантів? запам'ятовуйте!
- Курка - 1 штука
- Креветки - 6-8 штук (великі)
- Гриби - 250 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 4-6 зубчиків
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Сіль, перець, чебрець - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Помідори - 3-4 штук
- Борошно - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
1. Набір інгредієнтів, які ми будемо використовувати.
2. Вимийте курку, обсушити, наріжте на 4 частини. За смаком посоліть і поперчіть, обваляйте в борошні. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом і смажте до утворення скоринки з двох сторін.
3. Зніміть курку і тимчасово відкладіть. А на сковороду відправте подрібнену цибулю з часником. Смажте на середньому вогні, помішуючи, хвилини 3-4.
4. Додайте нарізані грибочки, трохи вершкового масла і продовжуйте смажити.
5. Надішліть на сковороду нарізані кубиками помідори.
6. Наполягати вино, додайте сіль і перець, щіпку чебрецю. Викладіть курку. Залиште нудитися на середньому вогні на півгодинки.
7. Викладіть креветки і продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин.
Смачного!
Смачного!