Рецепт Курка, фарширована печінкою фото

Курка, фарширована печінкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Фаршировані

Фарширована курка завжди чудово виглядає на святковому столі. А ось варіативність цієї страви дуже висока. Різноманітні начинки і способи фарширування дозволяють отримувати щоразу новий смак. Спробуйте нафарширувати курку печінкою - вийде дуже смачно!

У начинку можна додати розсипчастий рис або гречку, будь-які горішки. Можна додати підсмажені дрібні сухарики - буде теж смачно.

  • Курка - 1 штука (приблизно 1, 5 кг)
  • Печінка куряча - 300 грам
  • Печериці - 4-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Цибуля зелена - 1/2 пучка
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Чорний перець - За смаком
курка, фарширована печінкою - фото крок 1
Продукти для страви.
курка, фарширована печінкою - фото крок 2
Наріжте цибулю кубиками, а печериці - половинками. Підсмажте цибулю з грибами до золотистої скоринки і додайте дрібно посічену курячу печінку. Смажте, помішуючи, хвилин 5-6, щоб печінка лише схопилася зовні і залишилася всередині рожевої.
курка, фарширована печінкою - фото крок 3
Ще гарячу начинку посоліть за смаком, поперчіть і додайте трохи мускатного горіха. У остигнула начинку додайте рубаний зелений лук і перемішайте.
курка, фарширована печінкою - фото крок 4
Курку промийте, добре обсушити і натріть сіллю зовні і всередині. Розм'якшене вершкове масло розподіліть під шкірою грудки. Нафаршіруйте курку начинкою, НЕ набиваючи занадто щільно. Заколіть отвір зубочистками, зв'яжіть ніжки і подверніте крила до спинки.
курка, фарширована печінкою - фото крок 5
Щоб отримати гарнір разом з куркою, покладіть у форму для запікання картопля четвертинками, посоліть його і додайте улюблені прянощі. Зверху покладіть курку і змастіть її зверху підсоленій сметаною.
курка, фарширована печінкою - фото крок 6
Запікайте курку в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки. Перевірте готовність птиці проколом за допомогою тонкого ножа - сік повинен бути абсолютно прозорим. Готової птиці дайте постояти під фольгою хвилин 20.
курка, фарширована печінкою - фото крок 7
Подавайте курку, нарізавши на порції і розподіливши рівномірно начинку.

Схожі рецепти