Курка, фарширована печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Фарширована курка завжди чудово виглядає на святковому столі. А ось варіативність цієї страви дуже висока. Різноманітні начинки і способи фарширування дозволяють отримувати щоразу новий смак. Спробуйте нафарширувати курку печінкою - вийде дуже смачно!
У начинку можна додати розсипчастий рис або гречку, будь-які горішки. Можна додати підсмажені дрібні сухарики - буде теж смачно.
- Курка - 1 штука (приблизно 1, 5 кг)
- Печінка куряча - 300 грам
- Печериці - 4-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля зелена - 1/2 пучка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Чорний перець - За смаком
Продукти для страви.
Наріжте цибулю кубиками, а печериці - половинками. Підсмажте цибулю з грибами до золотистої скоринки і додайте дрібно посічену курячу печінку. Смажте, помішуючи, хвилин 5-6, щоб печінка лише схопилася зовні і залишилася всередині рожевої.
Ще гарячу начинку посоліть за смаком, поперчіть і додайте трохи мускатного горіха. У остигнула начинку додайте рубаний зелений лук і перемішайте.
Курку промийте, добре обсушити і натріть сіллю зовні і всередині. Розм'якшене вершкове масло розподіліть під шкірою грудки. Нафаршіруйте курку начинкою, НЕ набиваючи занадто щільно. Заколіть отвір зубочистками, зв'яжіть ніжки і подверніте крила до спинки.
Щоб отримати гарнір разом з куркою, покладіть у форму для запікання картопля четвертинками, посоліть його і додайте улюблені прянощі. Зверху покладіть курку і змастіть її зверху підсоленій сметаною.
Запікайте курку в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки. Перевірте готовність птиці проколом за допомогою тонкого ножа - сік повинен бути абсолютно прозорим. Готової птиці дайте постояти під фольгою хвилин 20.
Подавайте курку, нарізавши на порції і розподіливши рівномірно начинку.