Курка, фарширована печінкою

Курка, фарширована печінкою
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Фарширована курка завжди чудово виглядає на святковому столі. А ось варіативність цієї страви дуже висока. Різноманітні начинки і способи фарширування дозволяють отримувати щоразу новий смак. Спробуйте нафарширувати курку печінкою - вийде дуже смачно!

опис приготування:

У начинку можна додати розсипчастий рис або гречку, будь-які горішки. Можна додати підсмажені дрібні сухарики - буде теж смачно.

  • курка— 1 штука(приблизно 1,5 кг)
  • печінка куряча— 300 грам
  • печериці— 4-6 штук
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Цибуля зелена— 1/2 пучка
  • крем— 2 Ст. ложки
  • Вершкове масло— 30 грам
  • Масло рослинне— 1 Ст. ложка
  • Мускатний горіх— 1 щіпка
  • Чорний перець— За смаком
курка, фарширована печінкою - фото крок 1 Продукти для страви.

курка, фарширована печінкою - фото крок 2 Наріжте цибулю кубиками, а печериці - половинками. Підсмажте цибулю з грибами до золотистої скоринки і додайте дрібно посічену курячу печінку. смажте, помішуючи, хвилин 5-6, щоб печінка лише схопилася зовні і залишилася всередині рожевої.

курка, фарширована печінкою - фото крок 3 Ще гарячу начинку посоліть за смаком, поперчіть і додайте трохи мускатного горіха. У остигнула начинку додайте рубаний зелений лук і перемішайте.

курка, фарширована печінкою - фото крок 4 курку промийте, добре обсушити і натріть сіллю зовні і всередині. Розм'якшене вершкове масло розподіліть під шкірою грудки. Нафаршіруйте курку начинкою, НЕ набиваючи занадто щільно. Заколіть отвір зубочистками, зв'яжіть ніжки і подверніте крила до спинки.

курка, фарширована печінкою - фото крок 5 Щоб отримати гарнір разом з куркою, покладіть у форму для запікання картопля четвертинками, посоліть його і додайте улюблені прянощі. Зверху покладіть курку і змастіть її зверху підсоленій сметаною.

курка, фарширована печінкою - фото крок 6 Запікайте курку в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки. Перевірте готовність птиці проколом за допомогою тонкого ножа - сік повинен бути абсолютно прозорим. Готової птиці дайте постояти під фольгою хвилин 20.

курка, фарширована печінкою - фото крок 7 подавайте курку, нарізавши на порції і розподіливши рівномірно начинку.

Схожі рецепти

Домашня курка, фарширована яблуками і айвою

Домашня курка, фарширована яблуками і айвою

фарширована курка, — настільки універсальне блюдо, що прекрасно підійде для сімейного обіду або вечері, а також і для святкового столу. Фарширувати будемо яблуками і айвою. Смачно і просто! опис приготування: безумовно, Ви можете додати в начинку ще якісь фрукти, крупи або сухофрукти. Але я ду...

читати далі
Фарширована курка без кісток

Фарширована курка без кісток

Така фарширована курка без кісток в домашніх умовах призначена для святкового столу. Готувати її трохи клопітно, але результат вразить навіть найвимогливіших гурманів. опис приготування: Що може бути красивіше і смачніше, ніж фарширована курка без кісток в домашніх умовах? Готувати її досить к...

читати далі
Фарширована курка Брі

Фарширована курка Брі

Рецепт приготування фаршированого курячого філе. Французька кухня. кількість порцій: 2 куряча грудка— 2 штуки(великі ) цибуля— 1 штука(свіжий ) брі— 1 штука складові: Замочіть гілки яблуні. Тепер готуємо курячі грудки. Зробіть розріз уздовж широкої м'язи грудей. Д...

читати далі
Фарширована курка чорносливом і курагою

Фарширована курка чорносливом і курагою

Така фарширована курка чорносливом і курагою в домашніх умовах буде казковою "; гостею" на будь-якому святковому столі. З фаршем, чорносливом і курагою блюдо виходить ще ситніше і ароматні. опис приготування: Така фарширована курка чорносливом і курагою в домашніх умовах готується зовсім не ск...

читати далі
Фарширована курка в беконі

Фарширована курка в беконі

Чи не вперше стикаюся в рецепті з поєднанням ніжного філе з жирним беконом. Зважилася випробувати такий варіант. І він дійсно смачний! Грає не тільки смак, але текстура. Варто спробувати! опис приготування: Окрім цього, і так шикарного поєднання, сюди додається ще незвичайна начинка з грибів і...

читати далі