Рецепт Курка чкмерулі фото

Курка чкмерулі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Після ретельного вивчення грузинської кухні, я таки змогла знайти гідний рецепт приготування курки чкмерулі. Рум'яна курочка у вершковому соусі однозначно коштувала витраченого часу!

Грузинська кухня завжди славилася своїми спеціями. У цьому рецепті, я теж використовувала деякі з них. Мабуть головною спецією в приготуванні курки чкмерулі є аджика, її часто продають грузини на ринках. Ось жодна інша спеція не може замінити саме того аромату і присмаку в даному блюді, як ця. Якщо ви не знайшли аджику, не турбуйтеся, скористайтеся відомими для вас спеціями, впевнена курка вийде нічим не гірше! Ще важливий момент - не варто тримати курку в духовці більше зазначеного часу, інакше вона стане сухою і втратить весь сік.

  • Курка - 1 штука (цілком)
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Грузинські спеції - За смаком(ucho-сунелі, аджика, koriandr )
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
1
Випатрану курку помийте і обсушіть.
2
Розпластайте уздовж хребта і акуратно, за допомогою кухонного молотка відбийте її, щоб курка прийняла плоску форму.
3
Змастіть курку з усіх боків спеціями і сіллю. Я рекомендую дати курці німого замаринувати, так вона більше просочиться ароматами спецій. Але якщо у вас немає зайвого часу, приступайте до смаженні.
4
На розігріту сковороду налийте олію і покладіть курку. Накрийте сковороду важкою кришкою, щоб вона придавила курку.
5
Смажте курку по 15 хвилин з кожного боку, до утворення рум'яної скоринки.
6
Поки курка смажиться, приступимо до приготування соусу.
7
На окремій сковороді розтопіть вершкове масло.
8
Додайте весь часник, попередньо пропустивши його через прес або просто дрібно наріжте.
9
На слабкому вогні обсмажте часник до золотистого кольору, постійно помішуючи. Додати сіль, додайте молоко і доведіть соус до кипіння. Як тільки соус закипить, зменшіть вогонь і продовжите гасити до загустіння.
10
Готову курку перекладіть з сковороди на кухонну дошку. Розріжте курку на порційні шматочки, потім викладіть в спеціальну грузинську сковороду (опису KECI). Якщо такої немає в господарстві, скористайтеся звичайною глибокої сковородою або будь-який глибокої формою для запікання.
11
Духовку розігрійте до 200 градусів.
12
Залийте курку приготованим соусом і відправте в розігріту духовку на 15 хвилин.
13
По закінченню 15 хвилин, дістаньте курку чкмерулі з духовки і подавайте до столу гарячою.
14
Смачного!

Схожі рецепти