Рецепт Кулеб'яка з м'ясом фото

Кулеб'яка з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Кулеб'яка
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Традиційна кулебяка готується з рибою. Якщо ви не любите рибу, це не привід відмовляти собі в ласощах, адже можна зробити м'ясну або овочеву кулеб'яку. Розповім, як приготувати кулеб'яку з м'ясом.

Опис приготування:

Принцип приготування м'ясної кулеб'яки такий же, як і рибної. Цей ситний і смачний пиріг можна подавати на вечерю, він сподобається всім членам сім'ї. Кулеб'яка відмінно замінює піцу або інші види випічки з солоною начинкою. Можна використовувати курку, яловичину або індиче м'ясо.

  • Борошно - 300 грам
  • Молоко - 130 мілілітрів
  • Яйця - 1 штука
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Куряче м'ясо - 400 грам
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Цибуля - 70 грам
  • Соняшникова олія - 7 Ст. Ложок
1
Молоко підігрійте до кімнатної температури, потім перелийте в миску і розчиніть в ньому дріжджі.
2
Додайте просіяне борошно, розтоплене і охолоджене вершкове масло, додайте цукор і трохи солі, перемішайте і замісіть тісто. Накрийте тісто рушником і залиште в кімнаті на 20 хвилин.
3
Дістаньте тісто і розімніть його руками, потім знову накрийте рушником і залиште ще на півгодини.
4
Тим часом очистіть цибулю і наріжте його кубиками, вимийте перець і розріжте його навпіл, очистіть від насіння і наріжте кубиками.
5
Куряче м'ясо вимийте і наріжте дрібно. Сковороду розігрійте з рослинним маслом, викладіть овочі, обсмажуйте близько 5 хвилин, потім викладіть м'ясо і перемішайте, готуйте 15-20 хвилин.
6
Посоліть і поперчіть вміст сковороди, зніміть її з вогню і відставте в сторону для охолодження.
7
Викладіть тісто на стіл, трохи присипаний борошном, розкачайте його в коло, товщиною близько 5-7 міліметрів.
8
Викладіть приготовану начинку по центру, загорніть краю і притисніть їх виделкою. Прикрасьте пиріг візерунками з тіста. Збийте яйце і змастіть їм пиріг.
9
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин, до утворення золотистої скоринки. Перед подачею остудіть пиріг, а потім вже розріжте на шматочки.

Схожі рецепти