Рецепт Кулеб'яка з картоплею фото

Кулеб'яка з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Овочі , Картопля
Дієтичне харчування
На обід , На сніданок
Випічка , Кулеб'яка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Люблю випічку в якій начинки більше, ніж тесту. Куклебяку готують за таким принципом. В якості начинки може бути картопля, гриби, зелень, яйця, сир. Шар тесту тоненький, з рум'яною скоринкою.

Опис приготування:

Кулеб'яку, на відміну від пирогів, подають гарячою. Доповнити її можна соусом або аджикою. По бажанню, гарячу кулеб'яку можна змастити пропущеним через прес часником. Картопля будемо готувати нарізаний кубиками, обсмажити з цибулею на сковороді. Можна приготувати картопляне пюре, з'єднати його з обсмаженою цибулею і викласти на розкачане тісто. Вибирайте на свій смак.

  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Дріжджі живі - 30 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Олія соняшникова - 60 мілілітрів(30 мл. В тісто, 30 мл. Для начинки)
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Картопля - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний перець - 1 щіпка
кулеб'яка з картоплею - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 2
У миску кладемо дріжджі і цукор.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 3
Додаємо тепле молоко і перемішуємо.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 4
Насипаємо 3-4 ложки борошна, перемішуємо до однорідної консистенції і залишаємо в теплі на 15 хвилин.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 5
Опара підійшла.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 6
Додаємо склянку борошна і соняшникову олію. Перемішуємо.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 7
Далі підсипає порціями борошно і замішуємо тісто. Готове тісто збираємо в грудку і кладемо в миску. Миску накриваємо рушником і залишаємо в теплі на 40 хвилин.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 8
Поки підходить тісто, приготовим начинку.
Лук ріжемо дрібно і обсмажуємо на соняшниковій олії.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 9
У сковороду додаємо нарізану кубиками картоплю і лавровий лист, насипаємо сіль і перець. Готуємо під кришкою, періодично перемішуючи, 15-20 хвилин. Потім лавровий лист видаляємо.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 10
Тісто підійшло.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 11
Готове тісто посипаємо борошном і тонко розгортаємо. Можна розгортати відразу на папері для випічки.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 12
На тісто викладаємо картопляну начинку.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 13
Надрізаємо краю тесту так, як на фото.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 14
Піднімаємо край тесту на начинку, потім, викладаємо смужки, чергуючи праву і ліву сторони.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 15
Яйце розбиваємо в піалу і додаємо ложку молока. Перемішуємо.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 16
Кулебаки перекладаємо на деко і змащуємо яйцем.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 17
Запікаємо при температурі 220 градусів близько 20 хвилин.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 18
Кулеб'яка готова. Нарізаємо її на порційні шматки і подаємо до столу.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 19
Смачного.

Схожі рецепти