Рецепт Кулеб'яка з картоплею фото

Кулеб'яка з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Овочі, Картопля
Дієтичне харчування
На обід, На сніданок
Випічка, Кулеб'яка

Люблю випічку в якій начинки більше, ніж тесту. Куклебяку готують за таким принципом. В якості начинки може бути картопля, гриби, зелень, яйця, сир. Шар тесту тоненький, з рум'яною скоринкою.

Кулеб'яку, на відміну від пирогів, подають гарячою. Доповнити її можна соусом або аджикою. По бажанню, гарячу кулеб'яку можна змастити пропущеним через прес часником. Картопля будемо готувати нарізаний кубиками, обсмажити з цибулею на сковороді. Можна приготувати картопляне пюре, з'єднати його з обсмаженою цибулею і викласти на розкачане тісто. Вибирайте на свій смак.

  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Дріжджі живі - 30 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Олія соняшникова - 60 мілілітрів(30 мл. В тісто, 30 мл. Для начинки)
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Картопля - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний перець - 1 щіпка
кулеб'яка з картоплею - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 2
У миску кладемо дріжджі і цукор.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 3
Додаємо тепле молоко і перемішуємо.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 4
Насипаємо 3-4 ложки борошна, перемішуємо до однорідної консистенції і залишаємо в теплі на 15 хвилин.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 5
Опара підійшла.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 6
Додаємо склянку борошна і соняшникову олію. Перемішуємо.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 7
Далі підсипає порціями борошно і замішуємо тісто. Готове тісто збираємо в грудку і кладемо в миску. Миску накриваємо рушником і залишаємо в теплі на 40 хвилин.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 8
Поки підходить тісто, приготовим начинку.
Лук ріжемо дрібно і обсмажуємо на соняшниковій олії.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 9
У сковороду додаємо нарізану кубиками картоплю і лавровий лист, насипаємо сіль і перець. Готуємо під кришкою, періодично перемішуючи, 15-20 хвилин. Потім лавровий лист видаляємо.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 10
Тісто підійшло.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 11
Готове тісто посипаємо борошном і тонко розгортаємо. Можна розгортати відразу на папері для випічки.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 12
На тісто викладаємо картопляну начинку.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 13
Надрізаємо краю тесту так, як на фото.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 14
Піднімаємо край тесту на начинку, потім, викладаємо смужки, чергуючи праву і ліву сторони.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 15
Яйце розбиваємо в піалу і додаємо ложку молока. Перемішуємо.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 16
Кулебаки перекладаємо на деко і змащуємо яйцем.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 17
Запікаємо при температурі 220 градусів близько 20 хвилин.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 18
Кулеб'яка готова. Нарізаємо її на порційні шматки і подаємо до столу.
кулеб'яка з картоплею - фото крок 19
Смачного.

Схожі рецепти