Кулеб'яка з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Люблю випічку в якій начинки більше, ніж тесту. Куклебяку готують за таким принципом. В якості начинки може бути картопля, гриби, зелень, яйця, сир. Шар тесту тоненький, з рум'яною скоринкою.
Кулеб'яку, на відміну від пирогів, подають гарячою. Доповнити її можна соусом або аджикою. По бажанню, гарячу кулеб'яку можна змастити пропущеним через прес часником. Картопля будемо готувати нарізаний кубиками, обсмажити з цибулею на сковороді. Можна приготувати картопляне пюре, з'єднати його з обсмаженою цибулею і викласти на розкачане тісто. Вибирайте на свій смак.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Дріжджі живі - 30 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Олія соняшникова - 60 мілілітрів(30 мл. В тісто, 30 мл. Для начинки)
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Картопля - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
У миску кладемо дріжджі і цукор.
Додаємо тепле молоко і перемішуємо.
Насипаємо 3-4 ложки борошна, перемішуємо до однорідної консистенції і залишаємо в теплі на 15 хвилин.
Опара підійшла.
Додаємо склянку борошна і соняшникову олію. Перемішуємо.
Далі підсипає порціями борошно і замішуємо тісто. Готове тісто збираємо в грудку і кладемо в миску. Миску накриваємо рушником і залишаємо в теплі на 40 хвилин.
Поки підходить тісто, приготовим начинку.
Лук ріжемо дрібно і обсмажуємо на соняшниковій олії.
Лук ріжемо дрібно і обсмажуємо на соняшниковій олії.
У сковороду додаємо нарізану кубиками картоплю і лавровий лист, насипаємо сіль і перець. Готуємо під кришкою, періодично перемішуючи, 15-20 хвилин. Потім лавровий лист видаляємо.
Тісто підійшло.
Готове тісто посипаємо борошном і тонко розгортаємо. Можна розгортати відразу на папері для випічки.
На тісто викладаємо картопляну начинку.
Надрізаємо краю тесту так, як на фото.
Піднімаємо край тесту на начинку, потім, викладаємо смужки, чергуючи праву і ліву сторони.
Яйце розбиваємо в піалу і додаємо ложку молока. Перемішуємо.
Кулебаки перекладаємо на деко і змащуємо яйцем.
Запікаємо при температурі 220 градусів близько 20 хвилин.
Кулеб'яка готова. Нарізаємо її на порційні шматки і подаємо до столу.
Смачного.