Кукурудзяний маннік
(покроковий рецепт з фото)
Кукурудзяна випічка відрізняється своїм гарним сонячним кольором, яскрава і пишна. Сьогодні хочу поділитися з вами чудовим рецептом манника на кукурудзяному борошні з родзинками. Дивіться рецепт!
Отже, розповідаю, як приготувати "кукурудзяний маннік"! Рецепт дуже простий, а результат просто ідеальний. Маннік солодкий, розсипчастий і відмінно пропечений всередині. Я додаю родзинки, але можна покласти і інші сухофрукти або горішки. Манку обов'язково замочіть на годинку в сметані, щоб вона розбухла трохи, а потім з'єднайте з іншими складовими пирога. Отримуємо сонячний і яскравий пиріг! пробуйте!
- Манна крупа - 160 грам
- Крем 20% - 160 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 60 грам
- Заголовок Бондюель - 150 грам
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 80 грам
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. З'єднайте манну крупу зі сметаною. Перемішайте і залиште на столі на годинку.
3. Збийте яйця з цукром (і ванільним цукром) до пишної піни. Розтопити вершкове масло (я поставила в мікрохвильовку на 15 секунд). Додайте масло в яєчну масу і збийте ще раз міксером.
4. Ізюм залийте окропом на пару хвилин, потім воду злийте.
5. З'єднайте яєчну масу з манною, міксером добре змішайте продукти.
6. Введіть кукурудзяну муку, розпушувач. Міксером з'єднайте продукти.
7. Введіть в маннік родзинки, перемішайте.
8. Застелите пергаментом форму, змастіть маслом денце і боки. Перекладіть тісто, розрівняйте лопаткою. Надішліть в гарячу духовку (190 градусів) з 40 хвилин.
9. Кукурудзяний маннік готовий. Остудіть його в формі, після обережно витягніть.
10. Остиглий маннік можна прикрасити як завгодно: полити варенням, притрусити цукровою пудрою, прикрасити кремом і т. d. Пробуйте!