«кросівки» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Приготувати цей смачний солодкий батончик в домашніх умовах цілком реально. Sladkoezhki, які люблять готувати різні ласощі власноруч, можуть скористатися цим рецептом. Буде смачно!
Опис приготування:
Якщо ви ласун і любите готувати, ви неодмінно повинні спробувати самі приготувати смачний солодкий батончик за принципом популярного"Сникерса" . Приготувати його не так і складно, але процес щодо довгий. У цьому рецепті докладно розказано і показано, як приготувати"Снікерс" в домашніх умовах. Звичайно ж, він буде відрізнятися від фабричного, але, я думаю, тільки в кращу сторону.
- Шоколад - 300 грам
- Мед - 130 грам
- Цукор - 585 грам(400 - для нуга, 185 - для карамелі)
- Яєчні білки - 2 штуки
- Вершкове масло - 75 грам (для карамелі)
- Молоко згущене - 150 грам (для карамелі)
- Кукурудзяний сироп - 155 грам (для карамелі)
- Арахіс - 175 грам (смажений)
- Вода - 50 мілілітрів
Розтопити на водяній бані половину шоколаду і вилити його в форму, застелену пергаментом. Розрівнюємо пласт лопаткою і ставимо в морозилку.
Тепер будемо варити нугу. Викладаємо в сотейник мед і 400 грам цукру, додаємо воду і на середньому вогні варимо до температури 135 градусів, тобто хвилин 10-12 після закипання.
Збиваємо яєчні білки до піків і тонкою цівкою вливаємо до них киплячий сироп, не припиняючи збивати. Маса повинна збільшитися рази в 3 і стати тягучою. На це піде близько 15 хвилин.
Викладаємо остигнула нугу на застиглий шоколадний шар і розрівнюємо. Відправляємо в холодильник приблизно на годину.
У сотейник викладаємо всі інгредієнти для карамелі і на середньому вогні варимо до 120 градусів. Весь час помішувати! !!!
Обсмажений арахіс додаємо в карамель і розмішуємо.
Викладаємо трохи остигнула карамель з горіхами на застиглий шар нуги, разравниваем. Відправляємо в холодильник для застигання.
І останній крок: заливаємо всі верстви розтопленим залишилися шоколадом. І ставимо в холодильник.
Остиглий пласт нарізаємо на порційні батончики.