Рецепт Кролик в сметані фото

Кролик в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування
На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування кролика в сметані. В даному рецепті можна використовувати тільки філе кролика.

Опис приготування:

Цей рецепт кролика в сметані просто смакота. Час приготування змінюється в залежності від використовуваного м'яса, і яку м'якість м'яса Ви хочете отримати. Попередньо можна замаринувати кролика, використовуючи для маринаду біле вино і трави. Ця страва буде дуже навіть їстівним і на другий день.

  • М'ясо кролика - 1 кілограм
  • Перець рожевий - 10 штук (горошок )
  • Рис басматі - 400 грам
  • Крем - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль морська - 2 чайних ложки
  • Майоран - 2 чайних ложки
  • Морква - 100 грам
  • Оливкова олія - 40 мілілітрів
кролик в сметані - фото крок 1
1. Тушка кролика обробляється на порційні шматочки. Кістки можна відокремити від м'яса і видалити, використовуючи в приготуванні одне тільки філе.
кролик в сметані - фото крок 2
2. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо з усіх боків шматочки м'яса. Вогонь повинен бути великий, а м'ясо обсмажується до появи рум'яної скоринки. Після беремо товстостінну каструлю і перекладаємо туди м'ясо.
кролик в сметані - фото крок 3
3. У сковороді, де ми підсмажували кролика, обсмажуємо попередньо нарізану цибулю. Потім на крупній тертці натираємо моркву.
кролик в сметані - фото крок 4
4. Потім слід посолити м'ясо, викласти на нього зверху цибулю і додати кілька горошин рожевого перцю.
кролик в сметані - фото крок 5
5. Викладаємо моркву на цибулю, заливаємо сметаною. Наливаємо бульйону або води приблизно 250 мл, додаємо майоран, і накривши кришкою, ставимо на невеликий вогонь.
кролик в сметані - фото крок 6
6. Тушкуємо протягом 1- 1, 5 години на маленькому вогні. М'ясо має стати ніжним і м'яким. Пробуємо на сіль. Поки гаситься кролик, в підсоленій воді варимо рис для гарніру. З кроликом в сметані відмінно гармонує басматі. Викладаємо шматочки м'яса на рис, щедро поливаючи соусом.

Схожі рецепти