Кролик в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кролика в сметані. В даному рецепті можна використовувати тільки філе кролика.
Цей рецепт кролика в сметані просто смакота. Час приготування змінюється в залежності від використовуваного м'яса, і яку м'якість м'яса Ви хочете отримати. Попередньо можна замаринувати кролика, використовуючи для маринаду біле вино і трави. Ця страва буде дуже навіть їстівним і на другий день.
- М'ясо кролика - 1 кілограм
- Перець рожевий - 10 штук (горошок )
- Рис басматі - 400 грам
- Крем - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль морська - 2 чайних ложки
- Майоран - 2 чайних ложки
- Морква - 100 грам
- Оливкова олія - 40 мілілітрів
1. Тушка кролика обробляється на порційні шматочки. Кістки можна відокремити від м'яса і видалити, використовуючи в приготуванні одне тільки філе.
2. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо з усіх боків шматочки м'яса. Вогонь повинен бути великий, а м'ясо обсмажується до появи рум'яної скоринки. Після беремо товстостінну каструлю і перекладаємо туди м'ясо.
3. У сковороді, де ми підсмажували кролика, обсмажуємо попередньо нарізану цибулю. Потім на крупній тертці натираємо моркву.
4. Потім слід посолити м'ясо, викласти на нього зверху цибулю і додати кілька горошин рожевого перцю.
5. Викладаємо моркву на цибулю, заливаємо сметаною. Наливаємо бульйону або води приблизно 250 мл, додаємо майоран, і накривши кришкою, ставимо на невеликий вогонь.
6. Тушкуємо протягом 1- 1, 5 години на маленькому вогні. М'ясо має стати ніжним і м'яким. Пробуємо на сіль. Поки гаситься кролик, в підсоленій воді варимо рис для гарніру. З кроликом в сметані відмінно гармонує басматі. Викладаємо шматочки м'яса на рис, щедро поливаючи соусом.