Крем-суп з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, простий і легкий рецепт першого страви, як приготувати крем-суп з грибами. Для його приготування не використовуються вершки, а густу консистенцію йому надає розчинена у воді пшеничне борошно.
Можете використовувати будь-які гриби, в тому числі суміш: лісові, печериці, білі або інші. Подавайте гарячий суп з часниковими грінками, зеленню. Страву можна залишити на потім, але краще з'їсти відразу після приготування, так набагато смачніше. Якщо вам потрібна велика порція, то збільште кількість інгредієнтів.
- Вершкове масло - 100 грам
- Гриби - 450 грам
- Зелена цибуля - 5 штук
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Овочевий бульйон (вода) - 1 Склянка
- Молоко - 1 літр
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте гриби, ображати край плодоніжки і наріжте їх невеликими шматочками (залиште 1-2 штуки для прикраси). Вимийте і подрібніть зелену цибулю.
2. Розтопіть в каструлі вершкове масло, викладіть все разом: гриби і зелена цибуля. Обсмажуйте до випаровування рідини.
3. У склянці холодного овочевого бульйону (або води) розмішайте пшеничне борошно, влийте його до грибів, потім додайте молоко, доведіть суміш до кипіння.
4. За допомогою погружного блендера подрібніть суп до стану пюре, додайте за смаком сіль і паприку, прогрійте ще пару хвилин.
5. Розлийте суп по тарілках, прикрасьте свіжими грибами і зеленою цибулею. Смачного!