Котлети з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом приготування котлет з картоплею в духовці. Таке блюдо досить швидко готується, а виходить дуже смачно і ситно. Класика жанру російської кухні
Котлети з картоплею, запечені в духовці, можна приготувати навіть з нагоди торжества і подати зі свіжою зеленню, овочами і будь-яким соусом. Обов'язково приготуйте!
- Фарш - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Білий хліб - 2-3 скибочок (змочити в молоці)
- Картопля - 8 штук
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Борошно - 2 Ст. Ложки (для панірування)
1. Робимо котлети. Спочатку дрібно нарізаємо цибулю.
2. Часник також дрібно нарізаємо або видавлюємо за допомогою «чеснокодавкі».
3. Потім пропускаємо через м'ясорубку білий хліб.
4. Викладаємо фарш, подрібнений хліб, цибуля і часник в миску, вбиваємо яйце. Додаємо сіль і перець за смаком. Ретельно все перемішуємо до однорідної маси.
5. Далі з отриманої маси формуємо котлети і паніруємо їх в борошні.
6. Картоплю нарізаємо досить великими шматками. Солимо і перчимо.
7. На змащений олією лист викладаємо котлети і картопля. Відправляємо деко в розігріту духовку і запікаємо блюдо при температурі 220 градусів протягом 15 хвилин.
8. Коли котлети будуть готові, можна посипати їх сиром і поставити в духовку ще на кілька хвилин. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Смачного!