Рецепт Кошики з вишнею фото

Кошики з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл, Фуршет
Випічка

Коли настає літня пора, починається райське життя для тих, хто любить свіжі ягоди, овочі та фрукти. Сезон свіжих вітамінів відкритий. Тому розповім, як приготувати кошики з вишнею.

Кошики можна приготувати абсолютно різними за формою, розміром і складом. Їх роблять з листкового, пісочного, дрожжевого и бездрожжевого теста. Суть в тому, щоб сформувати з них то, будь-що можна покласти начинку. Як ніяк, а кошики для цього за формою найкраще підходять. Вони відмінно виглядатимуть на чаюванні і навіть фуршеті.

  • Борошно - 300 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Крем - 250 грам
  • Яйця - 1-2 штук
  • Вишня - 500 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 штука
  • Загущувач вершків - 10 грам
  • Розпушувач - 10 грам
кошики з вишнею - фото крок 1
Замішуємо тісто для наших кошичків. Просіваємо борошно з розпушувачем. Vbivaem яйця. Беріть 2 яйця, якщо маленькі, і одне, якщо велика. Насипаємо половину порції цукру. Кладемо дрібку солі і розм'якшене вершкове масло. Замішуємо масляне тісто і скочується його в колобок. Накриваємо харчовою плівкою і відставляємо на півгодинки.
кошики з вишнею - фото крок 2
Поки тісто настоюється, приготуємо крем. Викладаємо в миску сметану з цукром, що залишився. Насипаємо ванілін і додаємо загущувач вершків. Збиваємо віночком або вилкою, поки консистенція не стане желейною. Ставимо крем в холодильник.
кошики з вишнею - фото крок 3
Приступаємо знову до тесту. Розкачуємо його до мінімальної товщини, але щоб тісто не розклеювати. Беремо формочки, змащуємо їх рослинною олією. З тіста вирізаємо кружечки і вкладаємо їх у формочки. У тесті робимо дірочки, ставимо в духовку при 180 градусах на 20-25 хвилин.
кошики з вишнею - фото крок 4
Але не забуваємо, що кошички-то у нас з вишнею. У мене є відмінна свіжа ягода, яку навіть варити шкода. Хочеться її є прямо так, в натуральному вигляді, щоб витягти з неї максимум вітамінів. Ви, звичайно, можете використовувати вишневе варення. Отже, начиняє наші кошики. Дістаємо сметанний крем і кладемо по 1-2 чайної ложки в кожну тарталетки. Вимиту і обсушену вишню звільняємо від кісточок. Робимо це обережно, не пом'ялися ягоди. Вкладаємо вишні в сметанний крем. Кошики з вишнею готові! Їх можна подавати з чаєм, кава, какао і кефіром.

Схожі рецепти