Коржі з сирного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Для легкого перекусу на роботі або в дорозі пропоную вам спробувати приготувати смачні коржі з сирного сиру. Вони дуже просто робляться, можна приготувати з сиром або беконом, дивіться!
Щоб приготувати коржі з сирного тесту, можете взяти зернистий сир середньої жирності. Щоб тісто було без грудочок, раджу сир перетерти. Сир додавайте твердий, може, до речі, додати сулугуні. Готові коржі дуже гарні зі сметаною і зеленню, а також тертим часником. Але універсальність сирного тесту також дозволяє їсти їх з варенням або згущеним молоком.
Дивіться, як приготувати коржі з сирного тесту.
- Яйця - 2 штуки
- Сир - 250 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
Підготуйте інгредієнти. Відміряйте потрібну кількість продуктів.
У великій мисці змішайте сир з яйцями. Гарненько перемішайте, потім влийте кефір і покладіть сіль.
На великій тертці натріть сир.
Додайте в сирну суміш розтоплене вершкове масло.
Додайте тертий сир в загальну масу.
Потім поступово додайте борошно, замішуючи тісто. Тісто має вийде тугим, але м'яким, як на коржі, легко розкочуватися (у мене приблизно стакан-два борошна йде).
Потім поступово додайте борошно, замішуючи тісто. Тісто має вийде тугим, але м'яким, як на коржі, легко розкочуватися (у мене приблизно стакан-два борошна йде).
Розділити тісто 4-5 частин.
Розкачайте коржі не сильно тонко, вони повинні бути досить товстими.
Розігрійте сковороду, налийте трохи олії рослинного (можна взагалі смажити без масла, якщо у вас сковорода хороша і дозволяє це робити).
Розігрійте сковороду, налийте трохи олії рослинного (можна взагалі смажити без масла, якщо у вас сковорода хороша і дозволяє це робити).
Обсмажуйте на середньому вогні до рум'яного кольору по 7-8 хвилин з кожного боку.
Готові коржі з сирного тесту хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!